Кметът на Тетевен бе удостоен с отличието „Прилагане на добри практики за устойчив растеж на туризма в общината“ за 2023 г.

Реклама

На 21 септември списание „Дестинация България“ връчи годишните си отличия на общини, мениджъри, инвеститори, обекти и услуги с добри практики, допринесли за развитието, припознаването и утвърждаването на България като целогодишна туристическа дестинация. Това се случи на специална церемония в Министерството на туризма по повод на Световния ден на туризма.

Списанието оцени усилията и на кмета на Община Тетевен – д-р Мадлена Бояджиева и нейния екип да направят нашата община привлекателна туристическа дестинация, като я удостои с наградата „Прилагане на добри практики за устойчив растеж на туризма в общината“ за 2023 г.

И през този мандат община Тетевен работи активно в посока развитие на туристическия потенциал. Разработихме Програмата за развитие на туризма, работихме усилено и за засилване на рекламата на общината като туристическа дестинация. Популяризирани са възможностите за развитие на различни форми на туризъм чрез включване на актуална информация в социалните мрежи, специализирани интернет платформи, блогове, както и в специализирани печатни издания. Това каза д-р Бояджиева по повод на полученото отличие.

Реклама

Община Тетевен редовно участва в туристически борси, изложения и работни срещи на туристическия бранш в страната и в чужбина. Поддържаме и подобряваме туристическата инфраструктура, ремонтираме екопътеки, изграждаме кътове за отдих, облагородяваме зелените площи и много други, добави още кметът, като завърши, че положените усилия винаги се възнаграждават.

Наградите на списание „Дестинация България“ се връчват след оценка от специална Комисия, която се ръководи от критерии като: постигнати високи резултати в туризма, устойчивост и разширяване на пазарното присъствие, прилагане на добри практики, професионален мениджмънт, иновации.

Реклама