Отмъкват таблет, лаптоп и дрехи от автомобил в ж.к. „Пеновото“

Реклама

В РУ Тетевен е образувано досъдебно производство след получен сигнал, че в нощта на 10 срещу 11 май е разбито стъкло на лек автомобил „Нисан“, който е бил паркиран в ж.к. „Пеновото“ и са отнети лаптоп и таблет марка ,“Аpple'“, ръчен часовник „Монблан“ и дрехи. Всички отнети вещи са се намирали в куфар на задната седалка на автомобила. Работата по случая продължава.

Две телефонни измами са регистрирани през почивните дни в ловешко.

На 10 май в РУ Ловеч е получен сигнал, че 72-годишна жена от с.Врабево е станала обект на телефонни измамници. Рано сутринта потърпевшата е получила обаждане, последователно на стационарния и мобилния си телефон /тя сама е предоставила мобилния номер на измамниците/ от непознат мъж, който се е предствали за доктор и е поискал пари необходими за извършването на спешна операция на очите  на дъщерята на 72-годишната жена. Освен парични средства «докторът» е поискал и хранителни продукти, които са нужни за по-бързото следоперативно възстановяване на пациентката.  Няколко часа по-късно измамената жена е предала сумата от 1200 лева и хранителни продукти на непознат мъж, който се е придвижвал с лек автомобил. Полицаите са установили превозното средство и лицето в него- 48 годишен мъж от с.Казачево. Мъжът, който е ползван в схемата като «муле» е обяснил пред полицейските служители, че е получил обаждане от непознат представящ се за служител на Ловешката митрополия, който му е наредил да вземе от жена в с.Врабево дарение за митрополията. Тъй като не е получил допълнителни указания мъжът е оставил парите и продуктите в Ловчанската митрополия, където са установени и иззети от полицейски служители. По случая в РУ Троян е образувано досъдебно производство и работата продължава.

Реклама

На 12 май отново мъж представящ се за доктор се е обадил по телефона на 81-годишна жена от с.Брестово и е поискал по идентична схема да му бъдат предоставени пари за спешна операция на очите на снахата на потърпевшата. Жената е събрала и дала на непознат мъж сумата от 4000 лева. По случая е образувано досъдебно производство и РУ Ловеч продължават работа.

На 08,09 и 10 май на територията обслужвана от РУ Ловеч е проведена полицейска операция при която служителите са обходили 32 села и 7 квартала, проверили са 253 лица и 187 МПС, констатирали са 88 нарушения, за които са съставили 40 акта /14 по ЗДВП, 23 по ЗБЛД, 1 по наредба на общината и 2 по КЗ/ и са  наложили 48 глоби с фиш. По време на проверките не са констатирани нарушения от водачи, които да не използват детските обезопасителни системи в автомобила си при превозване на деца. 

В РУ Ловеч е образувано досъдебно производство и се работи по установяване на причините за възникване на пожар около 03.00часа на 10 май в лек автомобил «Хонда», паркиран на улица «Осъмска» в града.  Щетите са в процес на изясняване.  

В РУ Ловеч е образувано бързо производство и за срок до 24 часа е задържан 22-годишен мъж от града, който на 11 май около 15.15ч. е установен да управлява лек автомобил по бул. «България»  след употреба на наркотични вещества. Работата по случая продължава.

55-годишен жител на с.Голяма Желязна е задържан в РУ Троян след като на 12 май около 21.00ч. е установен да управлява лек автомобил в с.Старо село след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 2,32 промила. По случая е образувано бързо производство.

Полицаи от РУ – Угърчин след проведени издирвателни мероприятия са установили двама криминално проявени младежи: 22-годишен жител на с.Орешак и 15-годишен от с.Бежаново, които в нощта на 10 срещу 11 май са проникнали в частен дом в гр.Угърчин и са отнели музикална уредба. Двамата са направили пълни саморизнания и са предали доброволно инкриминираната вещ. Работата по случая продължава.     

Реклама