Кметът на Тетевен инспектира ремонта и разширяването на съществуваща кухня-майка към Домашния социален патронаж

Реклама

Кметът на Община Тетевен – д-р Мадлена Бояджиева, направи проверка на извършващите се строително-монтажни работи, касаещи разширяването на съществуваща кухня-майка на звено „Социални услуги – Домашен социален патронаж“, в сградата на бившата Оздравителна професионална гимназия “Иван Вазов” – Тетевен.

Д-р Бояджиева отбеляза, че броят на потребителите на услугата в момента е ограничен и обхваща малко над 250 лица, а увеличаването на капацитета на кухнята се извършва с цел разширяване както на териториалния обхват, така и на ползвателите на услугата.

Кметът добави, че ремонтът предвижда да се обновят помещенията, да се подмени съществуващата дограма с PVC, да се изгради нова, водопроводна инсталация за обновената кухня, да се монтира вентилационна система, да се подмени ел. инсталацията, да се изгради хладилна камера и др.

Реклама

Кухнята ще бъде оборудвана с нови мивки, работни маси и стелажи, ел. печки, съдомиялни машини, фритюрници, конвектомати, кухненски робот и друго необходимо съвременно оборудване, каза още д-р Бояджиева.

Чрез ремонта за разширяване на кухнята целим да повишим качеството на предоставяната социална услуга, осигурявайки достъп на по-голям брой хора до нея, които всеки ден да разчитат на топла храна, добра грижа и внимание, подчерта кметът.

Реклама