Над 6.5 млн. лева за спортна инфраструктура в тринадесет училища на Ловешка област

Реклама

6 583 467 лева за спортна инфраструктура в тринадесет училища на Ловешка област отпусна правителството по Програмата за изграждане и основен ремонт на спортни площадки и физкултурни салони в държавните и общинските училища за периода 2024 – 2027 г.  Общият бюджет по проекта е 140 милиона лева, с които да се създаде или преобрази спортната инфраструктура в 370 училища на страната. Министерството на образованието и науката публикува одобрените за финансиране училищни проекти преди дни. Тринадесет от тях са на образователни институции от област Ловеч.

Два милиона лева са предвидени за изграждане на физкултурен салон към съществуваща училищна сграда в СУ ,,Васил Левски“, гр. Ябланица. В училището учат 442 деца, които ще получат възможност за придобиване и развитие на спортните си умения.

По милион и половина лева са предвидени за строителство на нови физкултурни салони и в училищата НУ „Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Троян и в ОУ „ Георги Бенковски“ в с. Галата, община Тетевен. В първото училище учат 206 деца, а във второто – 167.

Реклама

546 500 лева са отпуснати за основен ремонт на съществуващия физкултурен салон на Професионалната гимназия по строителство, електротехника и услуги в Тетевен, където учат 189 деца.

Други 1 036 967 лева са отпуснати за изграждане и ремонт на открити спортни площадки в следните девет училища: СУ „Бачо Киро“ – Летница, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – с. Александрово, ПЕГ „Екзарх Йосиф I“  – Ловеч, ПГСС „Сергей Румянцев“ – Луковит, ОУ „Георги Бенковски“ – с. Черни Вит, ОУ „Иван Хаджийски“ и НУ „Христо Ботев“ в гр. Троян, СУ „Васил Левски“ – с. Черни Осъм и ОУ „Васил Левски“ – с. Орешене, община Ябланица.

Крайният срок за изпълнение и отчитане на всички одобрени за финансиране дейности е 31.12.2027 г.

Реклама