Пазител на цяло село: 85-годишната д-р Дарина Димитрова лекува без ден отпуск и без да взема пари от болните

Реклама

Жителите на тетевенското село Глогово твърдят, че са късметлии, тъй като имат личен лекар, на когото безрезервно се доверяват и когото смятат за „ангел пазител“. 85-годишната д-р Дарина Димитрова е с над 60-годишен стаж, от които 20 е общопрактикуващ лекар. Тя споделя пред „bTV“, че е много важно да обичаш лекарската професия, която е много тежка. По думите й диагнози се определят трудно, а за поставените от нея твърди, че са безпогрешни.

Медицинската сестра Камелия Илиева добавя, че д-р Димитрова не изписва лекарства без преглед, а чак след като прегледа болния.

Докторката не лекува единствено в здравната служба, а и в дома си в село Гложене. Тя споделя, че по всяко време идвали пациенти от Галата, Български извор, Ябланица и Тетевен, а тя никога не им взимала пари.

Реклама

Нейното верую е девизът на Луи Пастьор: „Аз не питам за твоята религия и за твоите възгледи, аз те питам за твоето страдание.“

Доктор Димитрова коментира, че с екипа си, който включва хигиенист, акушерка и медицинска сестра, са изградили медицинската служба.

Акушерката Маруся Миленова разказва, че д-р Димитрова нямала нито един ден отпуск.

Кметът на Глогово Иво Милчев я определя за „пазител на цялото село“. Той добавя, че тя е спасила хиляди животи и заради всеотдайността си е почетен гражданин на община Тетевен.

Реклама