Община Тетевен ще се включи в деветото издание на Европейски дни на художествените занаяти – 2024

Реклама

На 6 април, от 10.00 ч. до 14.30 ч., Община Тетевен ще се включи в деветото издание на Европейски дни на художествените занаяти, което ще премине под мотото „Малки пръстчета, опитни ръце”.

Голямото пролетно събитие, посветено на занаятите, ще се проведе от 2 до 7 април 2024 г. (от вторник до неделя) на територията на общините членове на РСО „Централна Стара планина” – Антоново, Габрово, Дряново, Елена, Севлиево, Тетевен, Троян и Трявна.

Тази година на изцяло обновения централен площад в Тетевен ще бъдат организирани демонстрации, базар на изделия от местните майстори занаятчии и тематична изложба „Занаятите на Алтън Тетевен”.

Реклама

Европейски дни на художествените занаяти е инициатива на Националния институт за занаяти на изкуството във Франция. Започва като местно събитие през 2002 г., а десет години по-късно се превръща във водещо събитие в областта на творческите занаяти и живото наследство на европейско ниво. Ангажира публика от повече от 1 милион души в 24 държави. Благодарение на РСО „Централна Стара планина” събитието достига и до нашата страна през 2015 г., когато Сдружението приема да координира дейностите в България – ангажимент, който се изпълнява до днес.

Пълната програмата със събитията по общини може да видите тук: https://rso-csp.org/index.php/news/2218-edhz-2.html.

Реклама