СУ „Георги Бенковски“ – гр. Тетевен отбеляза своя патронен празник и 110 години от създаването си

Реклама

На 19 април СУ „Георги Бенковски“ – гр. Тетевен отбеляза своя патронен празник и 110 години от основаването си. От училището бяха подготвили богата празнична програма, която започна още на 15 април /понеделник/ и продължи през цялата седмица.

Тържественият ден започна в двора на училището с приветствие към присъстващите от директора на СУ „Георги Бенковски“ – Маринела Маркова. Тя връчи плакети и грамоти за принос в развитието на училищната общност на изявени учители и ученици.

Бе прочетен и поздравителен адрес от името на кмета на Община Тетевен – д-р Мадлена Бояджиева.

Реклама

В този специален ден е време да си припомним миналото, да отдадем нужното признание на тези, които са посветили своите знания, умения и усилия, за да превърнат училището Ви в това, което е днес – храм на знанието, развитието и вдъхновението. Днес е и времето да се радвате на успехите и постиженията, които сте постигнали и да ги използвате като трамплин за достигане на бъдещите Ви цели и мечти, бе част от съдържанието на поздравителния адрес от д-р Бояджиева.

Носете в себе си борбеността, вярата и смелостта на Бенковски и следвайте неговите завети. Следвайте и добрите традиции, утвърдени в дълголетната история на училището Ви и откривайте нови перспективи за неговото развитие, се казва още в поздравителния адрес от кмета.

Приветствие бе отправено и от председателя на ОбС – Тетевен Мария Стойчева, която подари картина и връчи плакет на г-жа Маркова от името на Общинския съвет.

В празничния спектакъл взеха участие мажоретния състав към училището, училищната група „Тетевенски звънчета“, и акустичната рок формация към НЧ „Съгласие 1869“ – гр. Тетевен.

Сред гостите на събитието бяха още главен експерт „Образование“ в Община Тетевен – Петя Вълова, общински съветници, бивши учители и възпитаници, родители и др.

Реклама