9 май – Ден на ученическото самоуправление

Реклама

За втора поредна година Обществено-консултативният съвет по училищни политики към Областния управител на област Ловеч (ОКСУП) отбелязва Деня на ученическото самоуправление в рамките на Деня на Европа.

Тази година в инициативата участваха 14 ученици от Ловеч, Тетевен и Троян, които избраха следните институции: Районно управление на МВР – Ловеч – 8 ученици, Окръжен съд – Ловеч – 2 и Административен съд – Ловеч – 4.

Целта на инициативата е учениците да се запознаят с дейността и функцията на избраната от тях институция, символично да заемат различни роли, да разширят своите знания и опит, които да са им от полза за кариерното ориентиране и като граждани.

Реклама

Приветствени думи за Деня на ученическото самоуправление отправи от г-жа Нели Читинова – заместник областен управител на област Ловеч. Тя подчерта активността на младите хора, проявената любознателност и ги насърчи да продължават да се развиват и усъвършенстват. Може някои от Вас, днес да открият своето професионално бъдеще, каза г-жа Читинова.

Г-жа Стоянка Цанова, представител на Регионално управление на образованието, благодари на Йохан Георгиев – председател на ОКСУП за организирания ден на ученическото самоуправление и поздрави участниците. Сигурна съм, че ще покажете лидерски качества, ще докажете, че сте знаещи и можещи млади хора при влизането в избраните роли. Тя изтъкна още приноса на директорите и учителите, които подкрепят ученическото самоуправление и инициативността на учениците.

След обща снимка, участниците в инициативата се отправиха към избраните институции.

Реклама