Над 200 участници от цялата страна премериха сили в 4-то издание на състезанието TETEVEN KIDS DH 2024

Реклама

На 11 и 12 май за 4-та поредна година в град Тетевен бе даден старта на Детските даунхил серии, част от календара на Българска Федерация по Колоездене. Състезанието TETEVEN KIDS DH 2024 бе открито от кмета на Община Тетевен – д-р Мадлена Бояджиева и премина с много емоции, настроение и изненади.

За 4-ти пореден път ще станем свидетели на един празник, в които талантливите деца на страната ни ще премерят сили и ще ни покажат своите амбиции, ентусиазъм, възможности и хъс за победа, каза д-р Бояджиева по време на откриването.

Тя поздрави организаторите за перфектната работа, която са свършили – за вложените труд, нерви и усилия, като отбеляза, че резултатите са видими за всички.

Реклама

Община Тетевен винаги е протягала ръка на подобни инициативи, защото децата са нашето бъдеще и ние трябва да полагаме усилия за тяхното израстване и развитие. Това, което може да направим като Общинско ръководство е да надграждаме постигнатото дотук, защото само чрез спорта учим децата да бъдат дисциплинирани, отговорни, толерантни и да водят здравословен начин на живот, каза още д-р Бояджиева.

През двата дни по трасето се спуснаха над 200 деца и младежи от цяла България, което счупи досегашния рекорд за брой участници. Те бяха разделени в следните категории: 10-12 г.; 13-14 г.; 15-16 г. и Жени, а освен това имаше и отворена категория за всички навършили 17 години.

В края на състезанието победителите бяха наградени от д-р Бояджиева и Николай Янков. Всички записани участници участваха в томбола със страхотни награди, сред които бе чисто нов велосипед Specialized.

Състезанието в родния град на Световната и Европейска шампионка по спускане за 2021 и Европейска шампионка за 2022 година – Изабела Янкова, се организира от Николай Янков и СК Райдърс Юнайтед, с подкрепата на Община Тетевен, спонсорство и съдействие от страна на местния бизнес в лицето на голям брой фирми, хотели и др.

Реклама