По-важното от седмицата

Реклама

Повече от достойно бе представянето на Педагогическите фолклорни формации при НУ „Х. Генчо“ гр. Тетевен в най-големия на Балканите Старопланински събор: „Балкан фолк“, се съобщава на фейсбук страницата на учебното заведение. В текста е посочено още, че „Тетевенски багри“ са се завърнали с множество награди и два сребърни медала в двете категории „Народно пеене“ и „Народни танци“. Вижте повече тук.


Община Тетевен с два одобрени проекта по ПУДООС /Предприятието по управление на дейностите по опазване на околната среда/ – ,,За чиста околна среда в село Гложене, общ. Тетевен“ и ,,Подобряване на дворното пространство на ОУ „Христо Ботев““, с. Глогово. Вижте повече тук.

Реклама


Приключи областния етап на конкурса за детска рисунка на тема “С очите си видях бедата” – Ловеч 2019. Учениците от НУ „Хаджи Генчо”, гр. Тетевен – Габриела Петкова – 9 г. и Тодор Димитров – 9 г., се представиха достойно и заеха второ и трето място при първата възрастова категория от 7 до 10 години. Вижте повече тук.


На 14 май, за втора година, Общинска фондация „Тома Васильов“ подкрепи 20 младежи от община Тетевен, в неравностойно положение, завършващи средно образование. Вижте повече тук.


За четвърта поредна година, на 24 и 25 май в град Тетевен ще бъде проведен международният турнир по футбол за деца „За купата на Кмета на Тетевен“. Мероприятието ще бъде открито в 9.30 ч. на стадион „Георги Бенковски“ от патрона на турнира – кметът на Община Тетевен д-р Мадлена Бояджиева. Вижте повече тук.


Ученици от СУ „Георги Бенковски“ – гр. Тетевен бяха гости на Народното събрание по покана на народния представител Иван Миховски. За работата на законодателната институция им разказа лично председателят на парламента Цвета Караянчева. Тя благодари на народния представител Иван Миховски, че е поканил младежите в НС, защото това е възможност за тях да научат повече за историята на българския парламентаризъм и да усетят атмосферата в една от най-старите обществени сгради в София. Вижте повече тук.


Във връзка с нарастването на насилието и агресията сред учениците на 14 и 15 май 2019 година, МКБППМН към Община Тетевен проведе обучение на учители, представители от ЦОП и ДЦЛУ на тема: „Комуникативни умения за управление на конфликти“. Вижте повече тук.


Българска федерация по бокс заедно с Община Тетевен организират пресконференция по повод първия кръг на Националната боксова лига Efbet. Срещата с медиите ще се проведе на 20 май 2019 г., от 14,00 ч., в сградата на Община Тетевен. Боевете започват на 9 юни в зала „Георги Бенковски“ в града. Вижте повече тук.


Вижте как изглежда ул. ,,Иван Вазов“ в Тетевен – отсечката от края на централната част до пресечката с Централна Кооперативна Банка.


Българският еврокомисар Мария Габриел посети Тетевен и заяви, че трябва да продължим да работим за положителния имидж на България, за нашите малки и средни предприятия. С обединение можем да отстояваме националния интерес на България в Европа. Вижте повече тук.

Реклама