СУ „Георги Бенковски“ – гр. Тетевен спечели областния етап на състезанието „Млад огнеборец“

Реклама

Пет отбора премериха сили в Тетевен по време на областното състезание на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“. Мероприятието се организира от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Ловеч и Регионално управление по образованието – Ловеч, с любезното съдействие на Община Тетевен.

Целите на състезанието са: повишаване физическата дееспособност на младежите и развиване на практически умения и готовност за правилни действия при пожари и бедствия. В надпреварата взеха участие отборите на ОУ „Христо Никифоров“ – гр. Ловеч, СУ „Алеко Константинов“ – гр. Луковит, СУ „Георги Бенковски“ – гр. Тетевен, СУ „Васил Левски“ – гр. Троян и СУ „Васил Левски“ – гр. Ябланица.

Събитието бе открито от кмета на Община Тетевен – д-р Мадлена Бояджиева, която поздрави участниците и отбеляза, че те са пример за смелост, отдаденост и отговорност – качества, които са от изключителна важност не само за огнеборците, но и за всички граждани.

Реклама

Състезанието „Млад огнеборец“ не е просто състезание, а възможност да се развиват уменията и да се изгражда духът на екипност и взаимопомощ. Всеки един от Вас, независимо от резултата, е победител, защото Вашата страст към пожарното дело и желанието Ви да се учите и усъвършенствате ни показва, че бъдещето на пожарната безопасност е в добри ръце, каза още д-р Бояджиева.

Младите огнеборци се състезаваха в дисциплините „Бойно разгръщане на състезателна пътека“ и „400 метра щафетно бягане с препятствия“. В крайното класиране първото място спечели отборът на СУ „Георги Бенковски“ – гр. Тетевен. Второто място заеха състезателите от ОУ „Христо Никифоров“ – гр. Ловеч, а на трето място се класираха участниците от СУ „Васил Левски“ – гр. Троян.

Д-р Бояджиева връчи купата и медалите на победителите, както и специални изненади от името на Община Тетевен. Директорът на РДПБЗН – Ловеч – комисар Петър Петров удостои с плакети д-р Бояджиева и гл. инспектор инж. Николай Христов – началник на РСПБЗН-Тетевен, за приноса им в подготовката и организирането на състезанието.

Така младите огнеборци от Тетевен ще представят областта на републиканското състезание от 30.05 до 03.06.2024 г. в к.к. „Албена“.

Сред присъстващите на днешното събитие бяха още г-жа Нели Митева – директор на дирекция в Областна администрация – Ловеч, г-жа Стоянка Цанова – старши експерт по обществени науки, гражданско образование и религия в Регионално управление на образованието – Ловеч, началниците на РСПБЗН към РДПБЗН – Ловеч и др.

Реклама