БФС ще награди областните шампиони от Бенковски на церемония в Тетевен

Реклама

Децата на ДЮШ Бенковски Тетевен родени 2004/2005 година станаха шампиони на Областна зона Плевен Запад два кръга преди края на официалното първенство от календара на БФС. Момчетата от Тетевен са недостижими на върха с 34 точки. Юношески отбор от община Тетевен не е ставал областен шампион от над 10 години.

Това е най-големият успех след възстановяването през 2009 г. на детско-юношеската школа на най-стария футболен клуб в община Тетевен, основан през далечната 1928 г. в гр. Тетевен. Награждаването ще се състои на 24 Май от 12 ч. на ст. „Георги Бенковски“ в Тетевен и ще бъде част от програмата на традиционния международен турнир за деца „За купата на Кмета на Тетевен“, който ще се проведе в Тетевен на 24 и 25 Май.

Тази година организаторите от община Тетевен предвиждат участие на деца възрастова група Футбол 7, като участие ще вземат 8 от най-силните детско-юношеските школи – домакините от Бенковски Тетевен; Левски София; Хебър Пазарджик; Национал София; Чавдар Троян; ФК Радовиш Македония; Ботев Враца и ФК Севлиево. Мероприятието ще бъде открито от Кмета на Тетевен д-р Мадлена Бояджиева в 9.30 ч. на ст. Георги Бенковски в гр. Тетевен. Отборите ще бъдат разделени в две групи и ще изиграят срещите от групите на два терена на 24 Май, турнирът ще завърши с елеминационна фаза и награждаване на младите участници на 25 Май

Реклама

Реклама