71-годишен мъж от Гложене е задържан за незаконно притежавано оръжие. 19-годишен младеж предизвиква катастрофа

Реклама

В РУ Тетевен е задържан 71-годишен жител на с. Гложене след като в обитавана от него къща в селото полицаи са открили и иззели по съответния ред незаконно притежавано дълго огнестрелно оръжие, с неустановена към момента марка и калибър. По случая в РУ Тетевен е образувано бързо производство.

На 30.05.2019г. около 15.25ч. лек автомобил „Форд“ управляван от 19-годишен младеж от с. Галата, при движение без основателна причина с твърде ниска скорост почти спира, в резултат на което друг автомобил го е заобиколил през десния банкет, а лек автомобил „Опел“ го е ударил в задната част. При инцидента са пострадали две пътнички от „Опел“-а: 40-годишна жена е с фрактура на ръка , а 19-годишна е с мозъчно сътресение. Пробите за алкохол на водачите са отрицателни. На водачът на „Форд“-а е съставен акт.

РУ Ловеч – проверени са 2 хотела, 1 къща за гости, 8 търговски обекти, 9 питейни заведения, проверени са 42 МПС и 56 лица, установени са 36 нарушения и ловешките полицаи са съставили  3 акта по ЗДВП и 33 глоби с фиш.  Няма установени случаи на продажба на тютюневи изделия или сервиране на алкохол на малолетни  и/или непълнолетни лица.   

Реклама

РУ Троян – през вчерашния ден служители на полицейското управление са провели операция относно спазване на правилата за движение от пешеходците. Проверени са 38 лица и са констатирани 5 нарушения, за които са съставени глоби с фиш.

Полицаи от РУ Троян са установили 35-годишен мъж от гр.Угърчин, като извършител на кражба от хранителен маркет в града. Мъжът е привлечен в качеството на обвиняем, направил е пълни самопризнания и с определение на РС-Троян е задържан с постоянна мярка „задържане под стража“. Работата по случая продължава. 

Реклама