По-важното от седмицата

Реклама

Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост в Тетевен започна с шествие на ученици от училищата в града, водени от духов оркестър и мажоретен състав. Всички участници в шествието се събраха на площад ,,Сава Младенов“, където д-р Мадлена Бояджиева – кмет на Община Тетевен, поздрави всички жители и гости на града. Вижте повече тук.


На 24 и 25 май в община Тетевен се проведоха тържествена заря–проверка и възпоменателен митинг, посветени на 143–та годишнина от Епилога на Априлското въстание и гибелта на Георги Бенковски. Красимир Каракачанов – заместник министър-председател по обществения ред и сигурността и министър на отбраната бе сред гостите на двете събития. Вижте повече тук.

Реклама


Кметът на Община Тетевен д-р Мадлена Бояджиева присъства на официалния прием по повод Националния празник на Република Азербайджан и 100 г. от създаването на азербайджанската дипломатическа служба, който се състоя в х-л Балкан в гр. София. Вижте повече тук.


Извършва се обновяване на Народно Читалище „Съгласие 1869 г.“ – гр. Тетевен. Проектът се реализира по Програма за развитие на селските райони 2014 – 2020г., съфинансирана от Европейския съюз, чрез Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони. Общата му стойност е 387 564.92 лв., от които 329 430.18 лв. – Европейско финансиране и 58134.74 лв. – Национално съфинансиране. Ремонтът се очаква да приключи до 20 септември 2019 г. Вижте повече тук.


От 24 до 25 май 2019 г. в гр. Тетевен се проведе 4-то издание на Международния детски турнир по футбол за Купата на Кмета на Община Тетевен. Събитието бе съвместна проява на ФК „Бенковски“ – гр. Тетевен и Община Тетевен, като събра над 170 деца, родени през 2008 г., от 8 клуба. Вижте повече тук.


В Ловешка област ГЕРБ води с 10 процента пред БСП, сочат резултатите при обработката на 100 процента протоколи на СИК, съобщи за БТА председателят на Районната избирателна комисия Валентина Недялкова. Вижте повече тук.


На 24 май 2019 г. в спортен комплекс „Г. Бенковски“ гр. Тетевен се проведоха срещи по футбол на малки врати и тенис на корт между представителни отбори на ВВВУ „Г. Бенковски“ – гр. Долна Митрополия и Община Тетевен. Преди съревнованията кметът на Община Тетевен – Д-р Мадлена Бояджиева поздрави военнослужещите. Вижте повече тук.


Община Тетевен и НПГГСД ,,Сава Младенов“ – Тетевен си партнират в кампанията „Капачки за бъдеще“. На центъра в града е поставено сърце, където жители и гости на общината могат да поставят своите капачки, както и да ги предават в сградата на Община Тетевен всеки ден от 16:30 до 17:30 часа. Вижте повече тук.


Общо 36 545 жилища в 511 блока в страната са обновени по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради през 2018 г. Това става ясно от одобрения от правителството доклад за напредъка по изпълнението на управляваната от Министерството на регионалното развитие и благоустройството програма през изминалата година. В Община Тетевен броят на санираните сгради е 9. Вижте повече тук.


На свое заседание Общинската комисия по безопасност на движението е разгледа подробно и е взела решение за регулиране на движението в района около пешеходната зона на ул. „Иван Вазов“, съобщават от общинска администрация. По повод приключване на ремонтните дейности и влизане в експлоатация на пешеходната зона по ул. „Иван Вазов“ се забранява. Вижте повече тук.


В Тетевен се проведе детски празник, който събра деца от цялата община. Весело настроение и много усмивки изпълниха пл. ,,Сава Младенов“ в града. Борис Врабевски – зам.-кмет на Община Тетевен откри празника и награди талантливия тетевенски художник Радостин Васков, за невероятните му рисунки, като му пожела бъдещи успехи. Вижте повече тук.


По време на майските празници в Тетевен бяха открити две изложби, пълни с интересни творби. ,,Духът на България“ е изложба на художниците Петя Рашкова, Боян Ненков и фотографите Кристина Кръстева, Бетина Борисова и Симеон Симеонов. Вижте повече тук.


Екип на сдружение „Екомисия 21″ превзе Областна администрация. Млади хора от Ловеч, Троян и Тетевен участваха в инициативата „Млад Областен управител за един ден”. В ролята на Ваня Събчева влезе Галин Ганев, абитуриент от Природоматематическата гимназия, който бързо пое нещата в свои ръце и свика оперативка по текущите въпроси. Докладваха Анаид Асенов от Тетевен. Вижте повече тук.

Реклама