По-важното от седмицата

Реклама

На 31 май НУ „Хаджи Генчо“ изпрати поредния випуск четвъртокласници. В салона на НЧ „Съгласие – 1869“ тържествено бяха връчени удостоверенията за завършен начален етап на основно образование. Вижте повече тук.


На 2 юни 2019 г. с възпоменателен митинг и едноминутно мълчание, пред паметника на загиналите във войните, тетевенци почетоха паметта на Христо Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България. Вижте повече тук.

Реклама


На 22 юни, за четвърта поредна година, Община Тетевен ще бъде организатор на Празника на Тетевенската саламура. Екип от утвърдени тетевенски готвачи ще  демонстрира на живо приготвяне на традиционната тетевенска саламура. С автентични рецепти за приготвяне на рибни ястия ще се включат  кметствата от общината, местни хотелиери и ресторантьори. Вижте повече тук.


На 1-ви и 2-ри юни в Тетевен се проведе благотворителен футболен турнир, който събра 11 отбора от различни населени места. Лошото време не попречи на футболистите да се обединят и да премерят сили за каузата ,,Заедно за Дара“. Турнирът бе организиран от ФК ,,Бенковски“ със съдействието на Община Тетевен. Вижте повече тук.


Българската състезателка Изабела Янкова от Тетевен постигна поредна победа в турнирите на iXS. Тя взе участие и във втория кръг на iXS Downhill Cup, който се проведе във Винтерберг, Германия. След като даде най-добро време в квалификацията за категорията Open Women, Изабела направи същото и на финала. Вижте повече тук.


Европейският шампион за професионалисти Тервел Пулев ще бъде специален гост на първия кръг от Националната боксова лига Efbet в Тетевен. Елитът на българския бокс ще се събере в планинския град на 9 юни.Началният гонг за сблъсъка между отборите на Ханове и Лъвове ще бъде ударен в 20,00 ч. в зала „Георги Бенковски“. Вижте повече тук.


На 6 юни 2019 г. в храм „Свето Възнесение Господне“ – с. Голям извор, бе почетен църковният празник Спасовден с Божествена литургия. Жителите на селото отбелязват в местната си църква празника повече от 120 години. По стара традиция бе приготвена курбан чорба, която се раздаде на жители и гости за здраве, живот и благоденствие. Вижте повече тук.


ЦСКА ще срещне Локомотив (Горна Оряховица) в първата си лятна контрола. Проверката срещу втородивизионния тим ще се проведе на 18 юни (вторник), от 11:00 часа, на стадиона в Тетевен и с нея ще завърши лагерът в планинския град. Вижте повече тук.

Реклама