Деца от осем училища в област Ловеч премериха сили в състезание „Ваканция здравей! Да играем безопасно!”

Реклама

Отборът на ОУ „Васил Левски“ – Ловеч спечели първото място в оспорваната надпревара

Със спортен хъс и желание за победа стартира  заключителния  кръг на състезанието по Националната програма „Работа на полицията в училищата“ за учебната 2018/2019 год., в което се включиха петокласници от 8 училища в областта.  Състезанието се провежда по инициатива на ОД МВР-Ловеч и с любезното участие и подкрепа на комисиите за БППМН от Ловеч, Троян, Луковит, Тетевен и Ябланица.

Старши комисар Милен Маринов директор на ОД МВР-Ловеч  даде старт на надпреварата, като подчерта колко важна е ролята на инспекторите от Детска педагогическа стая за превенцията на детското поведение. Той пожела успех на участниците и весело, безгрижно и безопасно лято на всички деца.

Петокласниците от ОУ «Христо Никифоров»-Ловеч, ОУ «Проф. Димитър Димов»-Ловеч, ОУ «Васил Левски»-Ловеч, СУ „Васил Левски“ –гр.Ябланица, СУ „Алеко Константинов“-гр.Луковит, СУ „Васил Левски“-гр.Троян, СУ „Георги Бенковски“-гр.Тетевен и СУ „Св.Климент Охридски“-гр.Троян  мериха сили в пет състезателни игри и показаха натрупани познания свързани с теми изучавани в рамките на програмата „Работата на полицията в училищата”.   Нейната цел е изграждане у децата на модели за безопасно поведение и изграждането на умения за разрешаване на конфликти.

Реклама

В оспорвана надпревара първото място и златната купа завоюва отборът на ловешкото ОУ „Васил Левски“, следвани от СУ „Алеко Константинов“-гр.Луковит и ОУ «Проф. Димитър Димов»-Ловеч. Наградите им бяха връчени от комисар Цветозар Цанков зам.директор на ОД МВР-Ловеч.

Всички участници в състезанието получиха грамоти и предметни награди осигурени от МКБППМН и ОД МВР-Ловеч. Заключителната инициатива по програмата уважиха с присъствието си областния управител на Ловеч  Ваня Събчева, началникът на РУО-Ловеч Еленко Начев, Венцислав Христов-зам.кмет на община Ловеч,  директорът на ОД МВР-Ловеч ст. комисар Милен Маринов, зам.директорът на ОДМВР-Ловеч Цветозар Цанков , както и директори и учители на училища, които участваха със свои отбори в състезанието.

Националната програма „Работа на полицията в училищата“ стартира през 2000 година и има за цел да засили присъствието на полицейските служители в учебните заведения и запознаване на децата с теми, които да доведат до намаляване на противообществените прояви и престъпления, извършвани от малолетни и непълнолетни и повишаване на тяхната сигурност и безопасност. Работата по програмата създава у подрастващите модели на безопасно поведение и им помага да изградят умения за разрешаване на конфликти. 

Реклама