По-важното от седмицата

Реклама

Грандиозно шоу поднесе първият кръг на Националната боксова лига Efbet в зала „Георги Бенковски“ в Тетевен. Пред погледа на над 700 зрители, сред които на кмета на града доктор Мадлена Бояджиева и легендарните ни ръкавици – бронзовите медалисти от Барселона 1992 и Лондон 2012 Свилен Русинов и Тервел Пулев, както и на президента на БФБокс Красимир Инински, отборът на Хановете победи Лъвовете с 4-3. Вижте повече тук.


На 8-ми юни в село Рибарица, община Тетевен, за трета поредна година се проведе Зелено училище за деца под мотото „Да върнем и опазим живота в реките”. Главен организатор на кампанията бяха членовете на сдружение ,,Балканка“ – София, в партньорство с Община Тетевен. Участие взеха близо 40 деца от Тетевен и София. Вижте повече тук.

Реклама


Във връзка с предстоящия летен сезон Община Тетевен е изготвила график за работата на детските градини на територията на общината. Графикът предоставя възможност през целия период всички нуждаещи се да могат да посещават детско заведение. Вижте повече тук.


Тетевенската художничка – Мони Матева /Moni Mateva – Art/, е нарисувала картината, която бе подарена на Тервел Пулев при откриването на Националната боксова лига в града. Другият подарък бе дърворезба, дело на тетевенеца – Евгени Стоянов. Вижте повече тук.


В гр. Тетевен се проведе събитието ,,Дни на планинската вода и природния зеолит“. Това е десето юбилейно издание, превърнало се в традиция за тетевенци. Организира се от Научноизследователския център по медицинска биофизика /НИЦМБ/ в партньорство с Община Тетевен. Вижте повече тук.


В годината, в която НЧ „Съгласие 1869“ – гр. Тетевен отбелязва своя 150 годишен юбилей, бяха дарени ценни книги на библиотеката му в рамките на Кампанията на ГЕРБ – Тетевен „Дари книга, подари прозорец към света!“. Това каза д-р Мадлена Бояджиева по време на предаването на книгите. Тя подчерта, че инициативата е направена с признателност към труда на всички в читалището и отправи пожелание просветителският огън между тези стени да пребъде. Вижте повече тук.


ДГС „Тетевен“ спечели първо място от състезанието „Най-добър секач“, което се проведе днес за четвърта поредна година от Югозападното държавно предприятие. Мястото на събитието тази година беше в района на ДГС „Белица“, край хижа „Семково”, в югозападната част на Рила. Вижте повече тук.


Народният представител Иван Миховски посрещна днес ученици и учители от Националната професионална гимназия по горско стопанство и дървообработване „Сава Младенов“ – Тетевен. Те бяха водени от директорът инж. Златина Каталиева. Поканата към младите хора Миховски отправя на 22 март на тържеството по повод 110-годишнината на училището като подарък по повод празника. Вижте повече тук.


Общото събрание на Българския олимпийски комитет утвърди на свое редовно заседание българската делегация за вторите Европейски игри в Минск, които ще се проведат от 21 до 30 юни в столицата на Беларус – Минск. Нашенецът Кирил Русинов ще е част от състава ни по бокс. Вижте повече тук.


Тетевенецът Мартин Мечкаров подсили шампиона на Чехия Ижхострой (Чешке Будейовице), съобщи сайтът BGvolleyball. 24-годишният посрещач за последно игра за френския Кан, който завърши на последното 13-о място в местната Лига А и отпадна от елита. Вижте повече тук.


Със заповед на зам.-кметът на Община Тетевен Борис Врабевски се забранява брането на липов цвят, изсичане, чупене и кастрене клоните на липовите дървета, намиращи се по поречието на р. Бели Вит, зелените площи, кварталните градинки и междублоковите пространства на територията на гр.Тетевен. Вижте повече тук.

Реклама