Проведе се 3-то издание на фестивала „Здравей, здраве!“

Реклама

На 15 и 16 юни 2019 г. в Тетевен се проведе 3-тото издание на фестивала „Здравей, здраве!“. Фестивалът бе организиран от Идея Вита и Организационен комитет – гр. Тетевен с подкрепата на Община Тетевен. Основната тема на събитието бе „здраво бъдеще“, като същото е част от календара на Общинската програма за занимания по интереси, направление „Екология и здравословен начин на живот“ на Община Тетевен и е насочено и към децата и младежите в общината.

Началото на проявата бе дадено с пиеса, изпълнена от децата при „Къща на чудесата“ – гр. Тетевен и поетично-музикална програма с кратък рецитал на младите тетевенски таланти Кристина Ивайлова и Анаид Асенов и музикално изпълнение на флейта на Петрослав Петров , а приветствия към участниците отправиха организаторът Диана Митева от център „Идея Вита“, Стефан Стефанов, Гл. експерт „Култура“ и Диана Лалева, Гл. експерт „Образование“ в Община Тетевен. Пред присъстващите бе разчупена и домашна пита под звуците на песенна благословия.

Фестивалът в гр. Тетевен тази година посрещна гости от над 10 града и е част от общата програма на националната проява „Здравей, Здраве!“, която вече 10 години е традиция и за 17 града, а именно Варна, Пловдив, София, Видин, Благоевград, Петрич, Троян, Кърджали, Добрич, Търговище, Панагюрище, Ямбол, Бургас, Русе, Габрово и Стара Загора.

Реклама

В рамките му бяха изнесени лекции от рейки специалисти, енерготерапевти, преподаватели чрез сугестопедия и др. Бяха открити творчески работилници, изпълнени музикални изпълнения, паневритмия под звуците на жива музика, медитации, прожекция на филм за живота на Император Николай I и беседа за учителя Петър Дънов, дори кулинарен кръжок и приготвяне на хляб чрез приказка. Пред Община Тетевен в рамките на събитието бе подредено и изложение-базар на ръчно изработени продукти, произведения под надслов „медитация в картини“ и пъстра арт инсталация на тема „Здравей, здраво море!“ на децата от клуб „Работилничка за щастие“ при ОУ „Васил Априлов“ – с. Градежница с ръководител Ива Лазарова.

В два дни тетевенци и гости, малки и големи, имаха невероятната възможност да бъдат част от едно изключително полезно събитие, което дава ценни познания за здравословния начин на живот, грижата за тялото и духа на човека.

Реклама