Част от новозасадените цветя по ул. „Иван Вазов“ са били изкъртени

Реклама

Община Тетевен приключи проекта за реконструкция на улица Иван Вазов в града, като част от дейностите бяха свързани с озеленяването на реновирания участък. То включваше засаждане на нови дървесни видове, оформяне на цветни алеи с капково напояване и зони за отдих, съобщават от общината.

Новият цветен и съвременен облик на централната ни търговска улица предизвика одобрението на стотици граждани на общината, както и на хора живеещи в други населени места.

От администрацията съобщават още, че недоброжелателни граждани са изкъртили част от насажденията през тъмната част на деня. При направена проверка се е констатирало, че липсват 82 броя цветни растения, както по ул. „Иван Вазов“, така и в алеите на кея по ул. „Христо Ботев“ срещу централния градски площад. Изкъртени са и над 15 бр. цветя, насадени в кашпите на моста към Кооперативния пазар и на моста при РУ на МВР.

Реклама

Находящите се в централна градска част камери са заснели част от нарушителите и същите ще си получат съответните административни и финансови санкции. Всички липсващи цветя са възстановени от общината.

Остава въпросът, защо съвестните и будни граждани на Тетевен допускат подобен вандализъм на нещо новоизградено, чакано с години и нелесно постигнато, за да промени облика на града ни?

Реклама