Музика и танци от всички фолклорни области в страната ще зазвучат на „Празника на народния обичай и автентичната носия” в Рибарица

Реклама

На 20 и 21 юли село Рибарица ще се превърне в притегателно място за ритми и звуци от всички фолклорни области в страната. Поводът е 12-то издание на „Празника на народния обичай и автентичната носия”, който ще се проведе в историческата местност „Костина“. Участие във фестивала ще вземат колективи от цялата страна, съревновавайки се за призови места и награди.

Събитието ще бъде открито на 20 юли от 10:00ч., след което ще започне конкурсната програма, която ще продължи и през следващия ден. Ще се състои вкусно състезание по рибени чорби с пъстърва, в което ще се включат Ути Бъчваров и Шкумбата. В 19.00ч. ще започне – Вечер на македонския фолклор с участието на фолклорни групи от община Радовиш, Северна Македония.

Целта на празника е възстановяването на народните традиции, пресъздаване на местния бит и фолклор, както и представяне на народни носии от всички фолклорни области в страната, давайки възможност на гостите и туристите на курорта Рибарица да се докоснат до всичко това, на фона на прекрасната природата.

Реклама

ПРАЗНИЧНА ПРОГРАМА

20  ЮЛИ   /СЪБОТА/

09,30 ч. –  Откриване

10,00 – 18,00 ч. – Конкурсна програма

18,00 часа –  Вкусно състезание по рибени чорби с пъстърва с артистичното участие на Ути Бъчваров и Шкумбата

19,00 часа – Вечер на македонския фолклор с участието на фолклорни групи от община Радовиш, Северна Македония

21 ЮЛИ  /НЕДЕЛЯ/

10,00 ч. – 16,00 ч. Конкурсна програма

17,00 ч. – награждаване на участниците

18,00 ч. – закриване на празника

И двата дни ще се предлага местна кухня  /боб и саламура/

Реклама