Ще ремонтират покрива на ОУ „Георги Бенковски“ в Рибарица

Реклама

На 28.02.2019 г. Община Тетевен сключи споразумение с Министерство на труда и социалната политика (МТСП) по Проект „Красива България“ за извършване на строително-монтажни/ремонтни работи на обект: „Ремонт и реконструкция на покрив на сграда на ОУ „Георги Бенковски“ – с. Рибарица“.

Проектът е на обща стойност 78 527,00 лв., като 29 526,00 лв. са финансирани от МТСП и 49 001,00 лв. от Община Тетевен, коментира за Teteven.news кметът на Тетевен д-р Мадлена Бояджиева.

По време на изпълнението на ремонтните дейности ще бъде премахнат стария покрив и ще се изгради стоманобетонов пояс, върху който да се реализира новата дървена конструкция. Новото покривно покритие ще се изпълни от керамични керемиди, като между ребрата на дървената конструкция ще се положи топлоизолация от минерална вата. След направата на покрива ще се извърши и подмяна на улуците и водосточните тръби. Предвидено е да се изпълни и мълниезащитна инсталация.

Реклама

За срока на изпълнение на договора, който е с продължителност 2 месеца от началото на строителството, ще бъдат назначени на трудов договор 4 броя безработни лица, наети от Дирекция „Бюро по труда“, гр. Тетевен, добави още д-р Бояджиева.

Очаква се ремонтните дейности да започнат скоро.

Реклама