Европейската шампионка Стойка Петрова предпочете Празника на носията и народните обичаи в Рибарица за сватбата си пред Рожен

Реклама

Европейската шампионка по бокс Стойка Петрова, която, приключи кариерата си през 2018 г., след като бе избрана и за един от спортистите на България за същата година, сключи брак в гр. Тетевен.

Елитната спортистка, която вече се отдаде на треньорска кариера, е родом от Русе, а избраникът й Борил Русев от Плевен, но заедно се влюбили в красотата на Тетевенския Балкан и първоначално избрали да се венчаят в местността „Костина“ по време на Събора на носията и народните обичаи. Заради прогнозите за дъжд сватбата се състоя в красива механа в курорт Рибарица, като всички гости бяха в народни носии, а гражданският брак бе сключен в салона на Община Тетевен. Ден след щастливото събитие, зам.-кметът на Община Тетевен Свилен Русинов – Олимпийски медалист по бокс от Барселона 1992, поради ангажименти не присъства на сватбата, но публикува снимка на щастливото ново семейство, което се наслади с цяло сърце на програмата на Празника на носията и народните обичаи.

Реклама