32-годишен от Тетевен задържан за вандалство

Реклама

В РУ Тетевен е задържан 32-годишен мъж по подозрение, че на 17 август е счупил част от прозорците и циглите на частен дом в града. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

На 17 август около 16.30ч. в РУ Ловеч е получен сигнал от 82-годишна жена от града, която е съобщила, че 2 часа по-рано е станала «жертва» на измама. Жената е била въвлечена в заблуда от непознат мъж, който е позвънил първо на стационарния й телефон, а после и на мобилен номер, който тя сама му е предоставила, а малко по-късно е оставила сумата от 1800лв.  до гума на паркиран до къщата и лек автомобил . По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

Реклама

На 17 август в РУ Ловеч е здържан 52-годишен мъж от с.Умаревци, който е установен да управлява лек автомобил в селото след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 2,74 промила. По случая е образувано бързо производство.

15-годишно момиче от гр.Луковит е установено от служителите на местното полицейско управление като извършител на кражба на дрехи от магазин в града. Вещите обект на престъпление са установени и приобщени към материалите по случая с протокол за доброволно предаване, а момичето е направило пълни самопризнания по случая. Работата с детето продължава инспектор от Детска педагогическа стая.

Полицаи от  РУ Троян са задържали 23-годишен местен жител, който сутринта на 17 август, на ул. „Симеон Велики“ при управление на лек автомобил БМВ се е удрил в паркиран на тротоара «Мерцедес-ц320цди». Пристигналите на мястото на инцидента служители са констатирали, че лицето управлява без да притежава СУМПС и в едногодишен срок от наказването му по  административен ред за същото нарушение. Пробата за алкохол на водачът е отчела 1,71 промила в издишания въздух, а превозното средство което е управлявал е установено, че е отнето противозаконно от с.Орешак. Работата по случая продължава, като след изтичане на 24 часовото полицейско задържане, с постановление на РП Троян му е взета мярка „задържане под стража“ за 72 часа.

Реклама