Информационен бюлетин на ОД МВР-Ловеч

Реклама

43-годишен, криминално проявен  мъж от с.Бели извор, общ.Враца е задържан по подозрение, че има отношение към телефонна измама от 18 август.

До задържането се е стигнало на 21 август, в хода на работата на служителите на РУ Троян по извършената преди 3 дни телефонна измама в Троян, при която 69-годишна жена беше ощетена с 5000лв и около 7 грама злато и когато мъжът е разпознат от очевидци като «муле» в схемата на телефонните измамници.

Лицето е привлечено в качеството на обвиняем и е разпитан пред служебен защитник. Работата по случая продължава.               

Реклама

На 21 август на територията на община Троян е проведена полицейска операция, в хода на която служители на местното полицейско управление са извършили проверка на 52 лица и 41 МПС, като за установени нарушения са съставили 5 акта и 22 глоби с фиш.

Вчера, около 18.30ч. на ПП I-3 в района на гр.Ябланица, 71-годишен мъж от града при управление на  мотопед «Хонда» е загубил контрол върху превозното средство и е паднал в тревна площ извън пътното платно. Установено е, че водачът не притежава свидетелство за управление на МПС, а пробата му за алкохол е отчела 0,26 промила в издишания въздух. Мъжът е настанен за лечение в болнично заведение със счупени три ребра, ляво рамо и ключица. Пътните полицаи са  съставили констативен протокол и предстои да бъде взето отношение по ЗДВП.

На 21.08.2019год. около 07.00 часа на третокласен път III-301 с посока на движение към гр.Левски, 32-годишен мъж при управление на товарен автомобил «Ивеко» на прав пътен участък е навлязъл в лентата за насрещно движение и е последвал удар с движещ се там «Фолксваген Пасат».  В резултат на инцидента 71-годишния водач на «Фолксваген»-а е с охлузни рани по главата и сътресение на мозъка. Пробите за алкохол и на двамата водачи са отрицателни.

Полицията в Троян е задържала 27-годишен мъж от Луковит, който на 21 август около 21,40 часа чрез взломяване на входна врата е проникнал в частен дом в града.  В резултат на предприетите незабавни полицейски действия лицето е задържано на място, в частния имот. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

Реклама