Областният управител Ваня Събчева посети предприятията „Бонмикс“ и „ТЕХРА“

Реклама

Областният управител Ваня Събчева посети предприятията „Бонмикс“ и „ТЕХРА“. Визитата бе предвидена още през април, когато Събчева връчи отличие на инж. Кристиян Драганов, един от собствениците на фирмите в кампанията на в. „Стандарт“ „10 причини да остана в моя роден град“. 

При посещението си Събчева бе посрещната от баща и син Драганови, както и от управителя д-р Илия Крачунов. Те представиха двете производства, като акцентираха на пътя, които са изминали в развитието на фирмите и мястото им на пазара в момента. Приветствам желанието ви да ни гостувате, да се срещате с бизнеса в областта. Защото ние трябва да вървим ръка за ръка с държавната администрация, имаме нужда от административна подкрепа на всички нива, защото нашата визия за развитие е 10 години напред, подчерта по време на срещата инж. Любомир Драганов.Домакините представиха двете производства и продуктите, които предлагат на пазара у нас и в Европа.

„Бонмикс“ е основана през 1997 година. В продължение на повече от 20 години вече заема водеща на европейския пазар в производството на специални продукти и комбинирани фуражи за хранене на всички видове и категории животни. През последните 10 години изгражда нови технологични линии за екструдиране и флейковане на суровини и фуражи, както и нов завод за производство на слънчогледови продукти „Сънпро“, създава и внедрява иновативни продукти за хранене на животните. Продукцията й с постоянно високо качество е на пазарите в Австрия, Германия, Дания, Полша, Румъния и други страни. Въведени са системите за управление на качеството и безопасността, съгласно изискванията на ISO 9001, ISO 22000, GMP+ B2.„ТЕХРА“ е създадена през 1992 година с производство на суровини в областта на мелничарството и хлебопроизводството.

Реклама

През 1994 г. въвежда промишлено производство на първите в България коректори за подобряване на качеството на брашна подобрители, миксове за хляб и хлебни изделия, като през годините въвежда производство на класически брашна, като внедрява иновативни и технологични решения в мелницата, като изгражда самостоятелна инсталация за пълнозърнести брашна от пшеница, ръж, ориз, ечемик и др.

От 2005 г. е в партньорство с немската група ИРЕКС като изключителен представителен дистрибутор за България, а две години по-късно става и първата българска мелница, сертифицирана за производство и търговия на биологични продукти. По-късно разширява производството и асортимента за безглутенови изделия, въвежда линия за производство на екструдирани брашна – пшенични, царевични, грахамови и др., изгражда високотехнологична лаборатория с модерна апаратура, започва и производството на български закваски.

За работните места и обучението на работници и служители, за социалната отговорност на бизнеса, за партньорството с висши училища, за здравословното хранене и възпитанието на децата, за взаимоотношенията бизнес – местна власт, за бъдещи планирани инвестиции, за безопасността на производството и още много теми бяха обсъдени между областния управител Ваня Събчева и собствениците на двете предприятия, които развиват своя успешен бизнес в област Ловеч повече от 20 години. 

Опит, визия, стремеж към успех, разумно планиране, отговорност към персонала, лоялност към клиентите с традиционното високо качества на продуктите – това е формулата за този вдъхновяващ успех, коментира Ваня Събчева след визитата.

Реклама