Тетевенското село Черни Вит отбеляза своя празник

Реклама

На 15 декември село Черни Вит отбелязва своя празник – Подписването на Указ № 557 от Княз Фердинанд за обявяването на селото за самостоятелна единица – Община. Тази година се навършиха 104 години от историческото събитие, което беше почетено с богата програма.

Гости на празника бяха д-р Мадлена Бояджиева – Кмет на Община Тетевен, Мария Стойчева – Председател на ОбС Тетевен, жители и гости на селото.

Д-р Бояджиева поздрави кметa на Черни Вит г-жа Цветослава Христова за поддържането на традициите и празниците в селото: ,,Черни Вит е село с богата история и в нея много хора са оставили своя труд и своята диря. Историята е важна, да се поучаваме от нея, но аз искам да акцентирам и върху настоящето. Днес, Черни Вит продължава да бъде едно място с хора родолюбци, които пазят традициите, с млади хора и талантливи деца. Тукашното училище е една от иновативните емблеми на образователната система в общината, с учители – професионалисти и с будни и талантливи ученици. Има и едно добре работещо читалище със самодейци, които съхраняват българските традиции. Убедена съм, че при толкова ентусиазирани хора, Черни Вит има бъдеще! Честит празник!“.

Реклама

Празникът беше изпълнен с богата програма. След тържествената част жителите и гостите се насладиха на благотворителен концерт за закупуване на сценично облекло и театрална постановка. С прекрасни музикални изпълнения талантливите деца от местното училище зарадваха публиката. А настроението се покачи още повече с танцовите умения на ТС ,,Чернивитска магия“, ДТС ,,Патиланци“ и СФГ ,,Три поколения“.

Реклама