Информационен бюлетин ОД МВР-Ловеч

Реклама

Тази сутрин около 10.24 часа в къща на ул. «Васил Левски» в Троян е възникнал пожар, при който по първоначална информация е загинала жена. Пристигналите на мястото на инцидента огнеборци от РС ПБЗН-Троян са извели от постройката възрастен мъж, който е откаран за преглед в местната болница. РУ Троян ще разследва причините за инцидента. Работата по случая продължава.

72-годишен мъж е с опасност за живота след възникнал пожар в паянтова постройка в с.Александрово.

Сигнал за пожара е получен в 16.50ч. на 24 август, като той не е предизвикал значителни материални щети /обгоряли са 4 греди на навес/, но в опит да го потуши е пострадал обитателят на имота, който е откаран за лечение в София с термични изгаряния по тялото и с опасност за живота.Причините за инцидента се разследват от РУ Ловеч, образувано е досъдебно производство.

Реклама

На 24 август около 18.05ч в с.Черни Осъм, 26-годишен мъж от Троян при управление с несъобразена с релефа скорост на мотоциклет КТМ е напуснал пътното платно и е пропаднал в крайпътно дере. Водачът е откаран за преглед в МБАЛ-Троян, където е установено, че е с травма на главата, но без опасност за живота. Съставен му е акт за нарушение на ЗДВП.

на 24.08.2019 год. около 02.45 часа на път II-35 с посока на движение към гр.Плевен, 21-годишен мъж от Ловеч при управление с несъобразена скорост  на лек автомобил е напуснал пътното платно и се  е блъснал в отводнителен канал.  В резултат на инцидента са пострадали водачът и 21-годишен пътник от същия автомобил, които са откарани за преглед в болнично заведение. Пробата за алкохол на водачът е отчела 0,57 промила алкохол в издишания въздух. Работата по случая продължава.

На 24.08.2019 г. около 22.00 ч. на пътя с.Дебнево-с.Стефаново , 21 –годишен мъж от с.Дебнево при управление на лек автомобил «Ауди» е загубил контрол над управлението, напуснал е пътното платно и се е ударил в крайпътни дървета. При инцидента тежко е пострадало 17-годишно момиче, което е пътувало в «Ауди»-то – то е настанено с опасност за живота в болница. Пострадал е и водачът, който е с множество травми по тялото, а друг пътник от същия автомобил на 21-години е с травма на главата, прегледан е и е освободен. Пробата за алкохол на водачът е отрицателна, по случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

В РУ Троян за срок от 24 часа е задържан 18-годишен младеж от града, който на 23 август е установен да държи в дрехите си полиетиленов плик със съдържание на бяло кристалообразно вещество с общо тегло 4 грама. При извършен полеви нарко-тест веществото е реагирало на метамфетамин. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължават служителите на РУ Троян.               

На 24 август в РУ Ябланица е задържан 29-годишен мъж от Плевен, след като в с.Златна Панега при извършена полицейска проверка на управляван от него лек автомобил, в табакера до скоростния лост полицаите са открили 2 цигари със зелена тревиста маса. При полеви тест вещетвото е реагирало на канабис.

В РУ Троян за срок от 24 часа е задържан 38-годишен жител на Плевен, който на 25 август около 20.45ч. е установен да управлява лек автомобил в с.Орешак след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 2,07 промила. По случая е образувано бързо производство.

В РУ Ловеч е задържан 31-годишен мъж от с.Лисец, който на 26 август в Ловеч около 01,50ч. при управление на лек автомобил е спрян за полицейска проверка и е установено, че  държи 4 хартиени пакетчета с бяло кристалообразно вещество и с общо бруто тегло 3 грама. При направен полеви тест веществото е реагирало на  метамфетамин. По случая е облразувано досъдебно производство и работата продължава.

Реклама