63-годишна жена е починала при пожар в Троян

Реклама

63-годишна жена е починала при пожар в дома си в Троян. На 26.08.2019г. в 10.25ч. в РУ Троян е получен сигнал, че в стая към къща на ул. «Васил Левски» в града, обитавана от 63- годишна жена е възникнал пожар и  обитателката е намерена мъртва на леглото си. При извършения оглед на мястото на инцидента  е установено, че в единия край на стаята са били струпани дрехи и хартия, които са горели и са задимили помещението, но огънят не е бил стигнал до леглото.  

Пристигналите на адреса огнеборци от РС ПБЗН-Троян са евакуирали друг обитател на къщата, който е бил в съседно помещение и не е пострадал – възрастен и трудноподвижен мъж. Причините за инцидента се разседват от РУ Троян, по случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

За периода от 19 до 26 август на територията обслужвана от РУ Луковит е проведена полицейска операция, в хода на която са посетени 12 населени места на територията на общината, проверени  са 141 лица и 140 МПС, установени са 72 административни нарушения, за които са съставени  5 акта и  66 глоби с фиш по ЗДВП. По време на специализираната операция не са допуснати нарушения на обществения ред и извършването на престъпления  в обслужваната територия.                                

Реклама

В седмицата от 19 до 25 август ловешките пътни полицаи са констатирали 38 нарушения свързани с неправилен престой и паркиране на МПС в града, за които служителите на сектор «Пътна полиция» са съставили 7 акта и 30 глоби с фиш.

Полицаи от РУ Троян са задържали 22-годишен, криминално проявен жител  на града,  след като на 26 август около 10.30ч. при направен му личен обиск в джоб на дрехите му са открити и иззети  пет пликчета с общо тегло  6,5 грама суха тревиста маса.  При извършен полеви тест веществото е реагирало на канабис. Открити са и три хартиени пакетчета със ситно раздробена листна маса, с общо тегло 2 грама, която не е реагирала на наркотично вещество, но мъжът е дал обяснение, че това е т.нар.  «дизайнерска дрога-чай». По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

Реклама