Верижна катастрофа е станала на главен път София-Варна. Няма пострадали

Реклама

Значителни материални щети са нанесени на няколко автомобила след верижна катастрофа на главен път София-Варна. Няма пострадали хора. На 27 август около 22.13 часа в района на с.Славщица, товарен автомобил е намалил скоростта си на движение и чрез подаване на светлинен сигнал е предприел маневра спиране, в обособена отбивка в дясна част на платното. При тази ситуация движещ се след него автомобил «БМВ Е 46» също е намалил скоростта си, но е бил ударен от товарен автомобил „Мерцедес Спринтер“ пътуващ зад него. Зад товарния «Мерцедес Спринтер» се е движел товарен автомобил състоящ се от влекач  „Ман“ с прекрепено към него полуремарке, който е успял да намали скоростта си и е спрял на разстояние от намиращия се пред него товарен автомобил, но след спирането си е ударен от намиращ се зад него товарен автомобил „Фиат Дукато“ и е последвал удар между товарния «Фиат» и влекач „Ман“ , като от своя страна «Ман»-а се удря в  разположения пред него товарен автомобил „Мерцедес Спринтер“. По случая е образувано досъдебно производство.

В РУ Ловеч е образувано досъдебно производство след получен сигнал, че в нощта на 26 срещу 27 август от дом и магазин разположени на ул. «Тодор Каблешков»  в Ловеч  са отнети инструменти, уреди за дома и бутилки с различен по вид алкохол. Работата по случая продължава.

На 27 август на територията обслужвана от РУ Троян е проведена специализирана полицейска операция съвместно със служители на ЗЖУ-Плевен. Служителите на реда са извършили проверка на 176 лица и 136 МПС, като за установени нарушения са съставили 6 акта и 30 глоби с фиш.

Реклама

Реклама