Община Тетевен ще се включи в кампанията ,,Да изчистим България заедно!“

Реклама

Община Тетевен ще се присъедини към инициативата „Да изчистим България заедно” на 14 септември (събота) от 09:00ч. Всички желаещи да се включат, могат да заявят своето участие в Общинска администрация Тетевен – стая 216 или на тел. 0678/5-22-00, вътр. 233 или 234.

Кампанията „Да изчистим България заедно” на bTV Media Group е най-мащабната доброволческа инициатива у нас, която цели да изгради обществена чувствителност по въпросите, свързани с опазването на околната среда и да направи България чиста в дългосрочен план. Инициативата се подкрепя от Министерството на околната среда и водите, в партньорство и с общините. 

Голямото чистене на България на 14 септември ще даде старт на Световния ден на почистването, което ще завърши в Хавай през нощта на 21 септември. В глобалната инициатива миналата година се включиха 159 държави и 36 млн. души от всички краище на света, обединени от идеята за по-чиста околна среда. През 2018 г. инициативата „Да изчистим България заедно” обедини рекордните 409 073 доброволци около идеята за по-чиста околна среда. Общата почистена площ от доброволците у нас, в рамките на миналогодишната акция е 1 770 000 кв. м.

Реклама

Реклама