След проведена полицейска операция в Тетевен са съставени 21 акта и са наложени 30 глоби

Реклама

В седмицата от 02 до 09 септември на територията на Тетевен е проведена полицейска операция, в хода на която са проверени 241лица, 177 МПС и 6 търговски обекти, като за установени нарушения са съставени 21 акта и са наложени 30 глоби по фиш,  посетени са 32 сигнали и са образувани 2 досъдебни производства.

На 09.09.2019г. около 10.25ч. на кръстовище в гр. Ловеч между улиците «Цар Асен I» и «Инж.Петър Иванчев», 72-годишен мъж при управление на лек автомобил «Мерцедес» не се е съобразил с пътен знак «Стоп» и е навлязъл в кръстовището, където е блъснат странично от движещия се по пътя с предимство друг лек автомобил.  В резултат на сблъсъка е пострадал 68-годишен пътник от «Мерцедес»-а, който е с натъртвания. Пробите за алкохол на водачите са отрицателни. На водачът на «Мерцедес»-а е съставен акт за нарушение на ЗДВП.

През вчерашния ден в РУ Ловеч са образувани две бързи производства срещу водачи, които управляват превозни средства след употреба на алкохол. Задържани за срок от 24 часа са 54-годишен ловчалия, който на 09 септември в 21.10ч. е управлявал автомобил по бул. «България» с 2,81 промила алкохол в издишания въздух, а 3 часа по-късно отново на бул. «България» пътни полицаи са установили 39-годишен водач на «Сеат», който е тестван с техническо устройство Дрегер и е отчетен резултат от 2,19 промила алкохол в издишания въздух.

Реклама

Служители на РУ Ловеч, в хода на проведени допълнителни издирвателни мероприятия по образувано досъдебно производство са извършили претърсване на жилище в града, обитавано от 30-годишен мъж. Открита и иззета от апартамента е суха, зелена, тревиста маса с тегло 50 гр.,  която след тесване с полеви тест е  реагирала на високо рисково наркотично вещество – канабис. Работата по случая продължава РУ-Ловеч.           

Реклама