Николина Чакърдъкова, Неврокопският танцов ансамбъл, група D2 и местни фолклорни групи и таланти бяха част от колоритната програма на Традиционния есен панаир в Тетевен

Реклама

Традиционният есенен панаир в гр. Тетевен се проведе от 21 до 22 септември 2019 г. Община Тетевен се погрижи да осигури доброто настроение на жителите и гостите на гр. Тетевен, като подготви колоритна програма, включваща както известни певци и групи – любими на всички българи, така и изява на местни фолклорни певци и състави и детско шоу за най-малките.

Официалната програма на панаира бе открита в съботния ден в от д-р Мадлена Бояджиева – Кмет на Община Тетевен, която поздрави събралите се на площада и им пожела здраве, щастливи мигове и повече поводи за обединение.  Музикалното начало бе дадено с песни на обичаната от всички народна певица Николина Чакърдъкова, придружена от Боби Шапков и кръшни хора на Неврокопския танцов ансамбъл. Тя сподели, че  се радва да посрещне своя 50 годишен юбилей сред  тетевенци, благодари им за обичта, с която я даряват всеки път и поздрави от сцената доц. Георги Хинов – дългогодишен хореограф на нейния ансамбъл, посветил част от творческия си път и на гр. Тетевен. Стотици  не спряха да пеят и танцуват заедно с фолклорната изпълнителка, която извиси глас на откритата сцена на пл. „Сава Младенов“ и не остави никой безучастен към веселието, поднасяйки много добро настроение и емоции.

Вечерта пък бе силно наелектризирана от музиката на група D2, която вече 20 години радва почитателите на модерното рок и поп звучене и в последните подгрява редица рок концерти. Деян Каменов и компания разтърсиха публиката както с новите си парчета, така и с неостаряващите  хитове, сред които „Две следи“ и „100 години“.

Реклама

След прекрасния концерт, жителите и гостите на община Тетевен се насладиха и на празнична заря.

На следващия ден традиционният панаир продължи с концерт на читалищните състави от община Тетевен. Своите изпълнения представиха изпълнители от НЧ ,,Съгласие – 1869“ – град Тетевен, НЧ ,,Христо Ботев – 1941“ – с. Васильово, НЧ ,,Изгрев 1946“ – с. Градежница, НЧ ,,Ариф Дженин 1961“ – с. Глогово, НЧ ,,Христо Смирненски 1925“ – с. Черни Вит, НЧ ,,Развитие 1931“ – с. Рибарица и НЧ ,,Христо Ботев 1897“ – с. Български извор.

След това денят продължи с много забавление и детски усмивки по време на ,,Чудесата на Боби шоу“. Освен с фокусите и песните, децата бяха впечатление от голямата бяла мечка, като не пропуснаха да се снимат с нея.

Реклама