ВК „Тетевен Волей“ спечели трофей от любителски волейболен турнир

Реклама

На 23 септември 2019 г. приключи любителският волейболен турнир за „Купата на купите 2019“, който се проведе в гр. Тетевен от ВК „Тетевен Волей“, с финансовата подкрепа на Община Тетевен. 12-тото издание на турнира бе белязано със спечелването на трофея от отбора-домакин, който е основно изграден от младежи от гр. Тетевен. Той върна купата у дома след като тя бе притежание на различни отбори в България няколко години подред. Събитието е традиционно в спортния календар на Община Тетевен, като е свързано с провеждането на Европейската седмица на спорта #BEactive – инициатива на Европейската комисия, насърчаваща спортуването на всички възрасти.

В дните от 20 до 23 септември 2019 г. в зала „Георги Бенковски“ се проведоха 17 срещи, като в състезанието се включиха 8 отбора – „КСВ“ – гр. София,  ВК „Елит“ – гр. Силистра, „Розовите пантери“ – гр. София, ВК „Етър“ – гр. Велико Търново, „Сборная БГ“ – гр. София, „Бам Бам“, „КРИС“ – гр. Варна и домакинът ВК „Тетевен Волей“. „Бам Бам

Припомняме, че тази пролет, отново с подкрепата на Община Тетевен, се проведоха 5 любителски волейболни турнира, които бяха своеобразна квалификация за участие на отборите на „Купата на купите 2019“, а класиралите се първи и втори в тях бяха допуснати на финалния турнир, заедно с домакина, класиран по право.

Реклама

Шампионът „Тетевен Волей“ спечели с 3:1 срещу втория в класирането ВК „Етър“ – гр. Велико Търново, а сърцатата игра на отбора на „КРИС“ – гр. Варна срещу ВК „Елит“ – гр. Силистра му донесе 3-тото място в надпреварата. Индивидуални награди получиха нападателят на Илиян Иванов от ВК „Тетевен Волей“ – за най-полезен играч, Евгени Трайков от „КРИС“ – гр. Варна – за най-добър разпределител, Мартин Чолаков от ВК „Етър“ – гр. Велико Търново – за най-добър блокировач. За най-добро либеро награда получи Мустафа Сефер от ВК „Елит“ – гр. Силистра, най-добър нападател стана Давиде Бонкомпани от „Розовите пантери“ – гр. София, Анатоли Пенев от „Сборная БГ“ – гр. София получи отличие за Феърплей, Йордан Кирков от „КСВ“ – гр. София стана най-добър посрещач, а Асен Вълев от „Бам Бам“ бе обявен за най-добър изпълнител на сервиз на турнира.

Купата на купите бе връчена на победителите в тазгодишното издание на турнира от Димчо Диков – Главен експерт „Спорт, интеграция, младежки дейности“ в Община Тетевен, от името на д-р Мадлена Бояджиева, Кмет на Община Тетевен, който сподели, че е чудесно, че за поредна година Тетевен посреща спортисти от различни възрасти именно в дните на традиционния Тетевенски есенен панаир и Европейската седмица на спорта #BEactive, защото по този начин културата, спортът и туризма си взаимодействат успешно на местна почва.

Реклама