Служители на Община Тетевен почистиха паметници

Реклама

През изминалата седмица служители на Община Тетевен извършиха почистване на паметния знак по повод 1 март 1801 г. – Опожаряването на Тетевен от кърджалийте, паметника на антифашистите Иван Туйков и Пенка Михайлова и еко пътеката, водеща до Гложенския манастир „Св. Георги Победоносец“.

Почистването на еко пътеката се проведе във връзка с възстановяване на туристическия маршрут „По стъпките на Левски“, започващ от с. Гложене и с. Голям Извор. По маршрута ще бъдат поставени 4 информационни табла за дейността на Апостола в гр. Тетевен, с. Гложене и с. Голям извор, а идеята е свързването на Гложенския манастир с пещера Моровица и местността Предела в с. Голям извор. В тази връзка, информационно табло ще бъде поставено и за вр. Трескавец, където са правени теренни проучвания и открити археологически артефакти.

Акцията бе част от Програмата за развитие на туризма в община Тетевен – 2019 г., Приоритет 3: изграждане и поддръжка на туристически обекти, Дейност: поддръжка, почистване и естетизиране на паметници и еко пътеки.

Реклама

Припомняме, че Община Тетевен ежегодно организира акции за почистване на райони, паметници, чешми и др., а през юни тази година, отново по същата програма, бяха почистени паметниците на Петко Милев – Страшния и Васил Левски в гр. Тетевен, както и историческата местност Костина – лобното място на Георги Бенковски.

Реклама