Информационен бюлетин на ОД МВР-Ловеч – 11.01.2019 год.

Реклама

Полицейски операции

РУ Троян – на 09 януари на територията на община Троян полицейски служители са извършили проверка на 47 МПС и 59 лица, като за установени нарушения са съставени 6 акта и 13 глоби с фиш.

РУ Угърчин – проверени на територията на общината през вчерашния ден са 73 лица и 51 МПС. Полицаи са констатирали 11 административни нарушения, за които са съставили 5 акта по ЗБЛД,  2 по ЗГ и 4 глоби с фиш.

Реклама

На 09 януари около 18.10ч на ул. «Сан Стефано» в гр.Луковит, лек автомобил „Опел Астра“ не е спрял на знак Б-2 /стоп/ и се е блъснал странично в „Опел Вектра „.  При инцидента леко е пострадала 38-годишна пътничка от «Опел Вектра», а водачът на другия «Опел» е напуснал мястото на произшествието.  В изоставеното превозно средство полицаите са открили около 1 пространствен кубик дърва от вид „цер“и „благун“, без контролна горска марка. Работата по случая продължава.

На 09 януари около 07.05 часа в с.Орешак,  лек автомобил «Фиат» управляван от 54-годишен мъж от с.Велчево при преминаване покрай 57-годишен пешеходец го блъска с дясното огледало на автомобила. Пострадалият е с контуия на рамото. Пробата за алкохол на водачът е отрицателна. Съставен му е акт за нарушение на ЗДВП.

Информация от РД ПБЗН-Ловеч

На 09.01.2019г. в 08:38ч. в РС ПБЗН – Ловеч е получен сигнал за пожар в къща в с. Малиново. При инцидента е унищожена около 1мпокривна конструкция и благодарение на огнеборците е спасена останалата част от сграда. Причина за пожарът са запалени сажди в непочистен комин. 

В 11.49ч. служители на РС ПБЗН – Троян са реагирали на сигнал за пожар в лятна кухня на ул. “Асен и Петър“. Огънят е унищожил около 3 м покривна конструкция и мебели. Спасена е сградата, а най-вероятната причина за възникване на инцидента е незагасена жар от печка на твърдо гориво. 

В 13.50ч. в РС ПБЗН – Ябланица е получен сигнал за горящ лек автомобил „Мерцедес“ ML 270 в местността “Коритна“. Превозното средство е унищожено напълно, а вероятна причина за пожара е техническа неизправност.  

Реклама