Ветеран от Втората световна война отбеляза своя 95-ти рожден ден

Реклама

На 18 октомври 2019 г. в с. Гложене Петко Лазаров, един от четиримата ветерани от Втората световна война, живущи на територията на Община Тетевен, отбеляза своя 95-ти рожден ден. За да го поздравят и да засвидетелстват уважение към неговия принос в опазването на Отечеството, освен неговите близки, бяха дошли и временно изпълняващия длъжността Кмет на Община Тетевен – Борис Врабевски, Зам.- Кметът на Община Тетевен – Свилен Русинов, Председателят на Съюза на ветераните от войните в България – гр. Тетевен – Иван Гетов и Стефан Стефанов – Ст. Експерт „Култура“ към Община Тетевен.

Борис Врабевски поднесе на Петко Лазаров плакет на Община Тетевен и поздравителен адрес с пожелание за здраве, за да може да се порадва и на своите правнуци, а Свилен Русинов му пожела щастие, което да го крепи поне до 100 г., връчвайки му стилен букет за празника.

На свой ред Председателят на СВВБ – гр. Тетевен, Иван Гетов, предаде на рожденика плакет и грамота от името на Централния съвет на СВВБ и поздравителни адреси от името на доц. д-р Иван Сечанов, Председател на СВВБ и Председател на Централния управителен съвет на същия и поздравителен адрес от Председателя на СВВБ – Ловеч – Георги Тотев. Г-н Гетов, разбира се, не пропусна да поднесе поздрави на Петко Лазаров и от името на СВВБ – Тетевен.

Реклама

Петко Лазаров е участвал във втория етап на Втората световна война и до днес живее в с. Гложене, посветил е живота си на семейството си и счетоводната работа след края на войната. В неговата достолепна старост той е подкрепян от близките си, които са неотлъчно до него, като днес е щастлив пред очите му да растат неговите правнуци.

Реклама