Община Тетевен с безплатен интернет от проект с европейско финансиране

Реклама

Чрез инициативата WiFi4EU се насърчава безплатният достъп до безжичен интернет за гражданите на обществени места, включително паркове, площади, обществени сгради, библиотеки, здравни центрове и музеи в общини в цяла Европа.

Тетевен е една от общините с одобрен проект по инициативата. За това информира кметът на Община Тетевен и кандидат за втори мандат д-р Мадлена Бояджиева.

„Щастлива съм да споделя една съвсем топла новина за Тетевен. Програмата WIFI4EU, инициирана от комисар Мария Габриел, донесе на нашата община безплатен интернет. Това е поредният одобрен наш проект с европейско финансиране – проектът за предоставяне на безплатен за гражданите високоскоростен интернет чрез безплатни точки за безжичен достъп на обществени места“, написа д-р Бояджиева във фейсбук.

Реклама

Тази инициатива дава възможност на общините да кандидатстват за ваучери на стойност 15 000 евро. Ваучерите трябва да бъдат използвани за инсталиране на Wi-Fi оборудване на обществени места в съответната община, където все още няма точки за достъп до безжичен интернет. 

Реклама