Информационен бюлетин ОД МВР-Ловеч

Реклама

През почивните дни полицаи съвместно с представители на ДГС са извършили проверка на общо 92 ловци, участващи в организирани и разрешени ловни излети на територията на общините Ловеч, Тетевен и Ябланица, като служителите на реда не са констатирали нарушения на ЗОБВВПИ, ЗЛОД И ППЗЛОД.          

На 18.10.2019г. около 16.45ч. на ПП I-3 км146, 34-годишен мъж от Плевен при управление с несъобразена скорост на лек автомобил е напуснал пътното платно и се е преобърнал в крайпътна канавка. Пробата за алкохол на водачът е отрицателна, прегледан е в болница и е освободен за домашно лечение.

На 18.10.2019г. около 21.55ч.  на ул. «Д-р Съйко Съев» в гр.Ловеч  след МБАЛ, с посока на движение към центъра на града,  19-годишен младеж при управление на лек автомобил «Фолксваген Голф» е загубил контрол върху управлението, преминал е разделителната ивица и е навлязъл в платното за насрещно движение, като е блъснал два стълба от уличното осветление. При инцидента е пострадал леко водачът,  той е прегледан в болница и е освободен за домашно лечение, а 19-годишно момиче,  което е пътувало в автомобила е оставено за наблюдение в лечебно заведение. Пробата за алкохол на младия водач е отрицателна, съставен му е акт за нарушение на ЗДВП.

Реклама

На 19 октомври около 11.00ч. на главен път I-4/София – Варна/ в землището на с. Българене, лек автомобил „Ауди А7“ управляван от 61-годишен мъж от Троян, при изпреварване  на прав участък е закачил  движещият се в същата посока мотоциклет „Ямаха“, управляван от 60-годишен мъж от Варна. В резултат на сблъсъка е пострадал мотоциклетистът, който е настанен в ловешката болница със счупване на фибулата и счупвания на стъпалото на левия крак. По случая е образувано досъдебно производство.

В РУ Луковит за срок от 24 часа е задържан 53-годишен мъж от София, който на 18 октомври около 23.00ч. е установен да управлява лек автомобил в града след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 2.46 промила. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

49-годишен мъж от Ловеч е задържан в местното районно управление след като на 18 октомври около 15.30ч. е установен да управлява лек автомобил по ул. «Осъмска» в града след употреба на амфетамин и метамфетамин. По случая в РУ Ловеч е образувано досъдебно производство.

38-годишен жител на Плевен е задържан в РУ Ловеч след като на 20 октомври около 14.50ч. е установен да управлява лек автомобил по ул. «Търговска» в града след употреба на наркотични вещества – метамфетамин. По случая е образувано бързо производство и работата продължава.

На 19 октомври полицаи от РУ Троян са иззели едноцевна пушка, с дървен приклад без видими марка и сериен номер и с поставен в цевта патрон от частен имот в с.Гумощник, обитаван от 51-годишен мъж, който не притежава разрешителни документи изискващи се по закона за ЗОБВВПИ. По случая е образувано досъдебно производство, а собственикът на имота е задържан за срок от 24 часа.

В РУ Ябланица за срок от 24 часа е задържан 31-годишен местен жител след като на 18 октомври при извършен личен обиск на лицето е установено, че държи в себе си наркотично  вещество-канабис, с приблизително тегло 0,5 грама. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

Реклама