Ученици от община Тетевен посетиха парка „Мини България“ във Велико Търново

Реклама

На 28 октомври 2019 г. 100 ученици и техни ръководители от всички училища в населените места на територията на  община Тетевен посетиха паркът на миниатюрите „Мини България“, който се намира в старопрестолната столица на България – гр. Велико Търново.

Посещението се състоя във връзка с реализирането на  Програмата за занимания по интереси на Община Тетевен, в която са заложени и посещения на културно-исторически и природонаучни обекти, музеи и други институции.

Паркът „Мини България“ е първият парк с макети на исторически и природни забележителности в България. Той е разположен на площ от 12, 5 дка в подножието на крепостта „Царевец“ във Велико Търново, като в него са представени макетите на най-известните забележителности в България. Сред тях са Храм-паметник “Свети Александър Невски” в гр. София, Народен театър “Иван Вазов” – също в гр. София, Рилски манастир, Бачковски манастир, крепостите и дворците на България, както и много други.

Реклама

Благодарение на отличната експозиция на парка, учениците успяха да „обиколят“ България за няколко часа, да проследят хилядолетната история на нашите земи и да обогатят познанията си за богатото културно-историческо наследство на страната ни, което сме длъжни да опазим. В рамките на деня, те разполагаха и с допълнително време, за да се разходят в централната част на Велико Търново и да посетят други емблематични за града обекти. 

Реклама