Община Тетевен подкрепи за поредна година Художествен Пленер на малки творци

Реклама

За четвърта поредна година, със съдействието на Община Тетевен и Народно читалище „Съгласие 1869“ – гр. Тетевен, вила „Червен“ събра млади и креативни творци от различна възраст и поколения, за да обменят и предадат опит, знания и идеи и заедно да изработят творби, които ще бъдат показани в обща изложба.

В тазгодишното издание на събитието, организаторите Милена Атанасова и Милена Стамболийска проведоха 2 ателиета на тема „Цветен Портрет“. Първото се състоя от 1 до 3 ноември, 2019 г. във вила „Червен“, в местността Конски Дол край Тетевен, а второто бе проведено на 9 ноември в Галерията на НЧ „Съгласие 1869“ – гр Тетевен.

Над 30 деца на възраст между 6 и 10 години от гр. Тетевен и гр. София развихриха въображението си и изработиха свои портрети и креативни маски от различни геометрични и неправилни форми от картон. Включиха се и активни родители и баби, а голямата изненада на пленера бе най-малкият участник, само на 2 години.

Реклама

Милена Стамболийска, организатор на проявата и артист с богат опит, бе щастлива, че енергията на децата придоби различни форми и цвят и най-вече, че тя разкриви неподозирани възможности у тях и възприятията им за света пред нас, възрастните. Тя бе впечатлена от желанието на родителите да се включват, а пленерът определи като успешна реализация на необходимостта от изява на децата.

Желаещите да разгледат творбите на малките творци, могат да го направят от 12 ноември до края на месеца в сградата на Община Тетевен.

Реклама