Проведе се акция по случай Световния ден за възпоменание на жертвите на пътнотранспортни произшествия

Реклама

15 ноември стартира със акция на ученици от СУ „Георги Бенковски“ и РУ Тетевен, която се проведе на натовареното в утрешните часове кръстовище при „Хаджиивановата къща“.

Ученици от групата за ЦДО VII клас, със съдействието на охранителна полиция, раздаваха изработени от тях листовки на шофьорите с призив всички ние да бъдем отговорни пешеходци, водачи и пътници! С подобно послание учениците се обръщаха и към родителите, които всяка сутрин возят децата се до детска градина „Васил Левски“ и до нашето училище в условията на един доста натоварен трафик.

Инициативата, която провеждаме поредна година, е във връзка с отбелязването на Световния ден за възпоменание на жертвите на пътнотранспортни произшествия. Денят се отбелязва всяка трета неделя на месец ноември, когато светът отдава почит на жертвите на пътни инциденти и отправя молитви за запазване живота на хората, които участват ежедневно в движението по пътищата.

Реклама

Училищният екип на СУ „Георги Бенковски“ отправя още един призив към родителите – При възможност, водете по-малките си деца пеша и оставете по-големите също да идват пеша на училище. По-здравословно е!

Реклама