Започва изплащането на обезщетенията за имоти в обхвата на АМ „Хемус“

Реклама

Областна администрация започва изплащането на обезщетенията за собственици на имоти, попадащи в обхвата на новостроящия се участък на АМ „Хемус“, отчуждени с решение на МС № 508/26 август 2019 г. – от селата Каленик /един имот/, Лисец, Баховица и Славяни. Предстои в скоро време да излязат решения за отчуждаване и на други имоти по трасето на магистралата.

Заинтересованите лица могат да се запознаят с изискуемите документи в сайта на Областна администрация – тук.

както и да изтеглят публикуваните образци. След попълването им те трябва да се входират в Центъра за административно обслужване на Областна администрация.

Реклама

Важно е собствениците да знаят, че в кметствата по места могат да получат само информация, но изплащането става само след подадени документи в Областна администрация.

По решение № 671/12 ноември 2019 г., също публикувано в сайта на Областна администрация, предстоят процедури преди изплащането на обезщетенията за имоти, намиращи се в землищата на с. Дерманци, с. Торос и с. Пещерна, община Луковит, землището на с. Български извор, община Тетевен, и землището на с. Брестница, община Ябланица.

Реклама