Община Тетевен влезе в новата 2020 година с нов облик и с над 50 ремонтирани улици, училища и обществени сгради

Реклама

През 2019 г. в община Тетевен се извършиха редица ремонтни дейности, свързани с общинската инфраструктура, които бяха заложени в Инвестиционната програма. Бяха основно ремонтирани ключови улици на територията на цялата община – със средства, както от Общинския бюджет, така и със средства, отпуснати от Правителството и от Европейския съюз. Община Тетевен влезе в 2020 година с нов облик и с над 50 ремонтирани улици, училища и обществени сгради.

Във всяко едно населено място имаше обекти, по които се работеше през изминалата година. Асфалтирана беше близо 15 430 кв.м. улична мрежа, текущо ремонтирана – близо 2860 кв.м. и бетонирана над 2000 кв.м. Основен ремонт на улици, финансирани с европейски средства се извърши в няколко населени места, както и в града, като освен асфалтова настилка бяха подменени старите бордюри и тротоарите. Изпълниха се и два мащабни проекта за смяна на водопровод – на ключова улица в Тетевен и на село Голям извор, след което бе положена и асфалтова и тротоарна настилка.

Извърши се ремонт на покривите в училището в Рибарица и на Спортния център в Тетевен. Един от големите изпълнени европейски проекти беше за основен ремонт на СУ ,,Георги Бенковски“ – Тетевен. След извършени ремонти с европейски средства, тетевенци се топлят с нова отоплителна система в ремонтираното градско читалище. На по-топло са и децата от детската градина в село Български извор след новото изградено парно отопление. Както всяка година и през 2019 бяха ремонтирани детски площадки, екопътеки, чешми при емблематични за Тетевен извори. Извършен беше основен ремонт на тротоарни /4050 кв. м./ и паважни /1010 кв. м./ настилки. Отводниха се шахти, изградиха се кътове за отдих, нови детски площадки и много други, облагородиха се зелени площи, а централната част на град Тетевен е с изцяло нов облик – пешеходна зона с красива алея и кътове за отдих, с прекрасни дръвчета и цветя.

Реклама

Реклама