Проведени полицейски операции на територията на област Ловеч през изминалата седмица

Реклама

От ОДМВР Ловеч информират за резултатите от проведени полицейски операции на територията на област Ловеч през изминалата седмица.

РУ Луковит – на 19 и 20 януари полицейски служители са обходили 7 населени места на територията на общината, извършена е проверка в 8 питейни и увеселителни заведения и 2 зали за хазартни игри, проверени са 46 лица и са издадени 8 полицейски разпореждания по чл.64, ал.1 от ЗМВР.

РУ Тетевен– в нощта на 19 срещу 20 януари  полицаи от РУ Тетевен са посетили 6 населени места, проверили са 22 лица и 9 заведения, като при проверка на клуб в Тетевен са установени 6 непълнолетни лица без придружител /нарушение на чл.8, ал.3 от Закона за закрила на детето/. Съставени са и 4 глоби с фиш за нарушение на ЗДВП.

Реклама

РУ Троян – на 18 януари служители на местното районно управление съвместно с колеги от ЗЖУ-Плевен са провели специализирана полицейска операция, с цел противодействие на конвенционалната престъпност в малките населени места и посегателствата срещу собствеността на гражданите. Проверени са 172 лица и 140 МПС, съставени са 19 акта и 43 глоба с фиш, като по време на операцията не са допуснати нарушения на обществения ред и извършването на престъпления в обслужваната територия.

РУ Троян – в периода от 18 до 20 януари  полицейски служители са извършили проверка в 8 питейни заведения и 3 хазартни зали на територията на Троян и Априлци, относно присъствие на малолетни и непълнолетни лица след 22.00часа. Нарушения не са констатирани.

РУ Угърчин – На 18.01.2019г. служители на местното полицейско управление са провели съвместна операция с представители на РДГ-Ловеч и ДГС-Лесидрен. В хода на предприетите действия са проверени горски територии в землището на село Кирчево, където е установен товарен автомобил УАЗ 69 – без регистрационни табели и без водач, който е натоварен с 1мдърва за огрев и товарен автомобил «Форд Транзит» превозващ  2 м3 дърва за огрев без превозен билет. Водачът на Форд-а, 41-годишен мъж от с.Кирчево е задържан за срок от 24 часа в РУ Угърчин и работата по случая продължава.

РУ Ловеч – за времето от 20.00ч. до 00.00ч. на 18.01.2019г. в Ловеч е проведена специализирана полицейска операция съвместно със служители на областен отдел „Автомобилна администрация“ за спазване на Наредба №34 /за таксиметров превоз на пътници и спазване изискванията по ЗДВП/. В хода на операцията са проверени общо 43 МПС и 57 лица, констатирани са 12 нарушения,  за които са съставени 3 акта по ЗДВП, 2 акта по ЗБЛД,  4 глоби с фиш, 2 акта по Наредба №34 и 1 акт по Закон за автомобилните превози.

РУ Ловеч – на 20 януари в хода на полицейска операция за опазване на обществения ред и противодействие на престъпността в малките населените места, служители на РУ Ловеч  обходили 7 села в общината, проверили 14 МПС и 17 лица, като за установени нарушения са съставили 2 акта по ЗДВП и 4 глоби с фиш.

55-годишен мъж от гр.Ловеч е задържан за срок от 24 часа в РУ Троян след като на 19 януари около 20.45ч. е установен да управлява лек автомобил в с.Врабево след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 1,66 промила. По случая е образувано бързо производство.

На 20 януари в РУ Троян е образувано бързо производство след като  26-годишен мъж от с.Орешак е установен да управлява лек автомобил в кв. «Ливадето» в Троян с 1,32 промила алкохол в издишания въздух. Мъжът е задържан за срок до 24 часа в РУ Троян.

На 18 януари в РУ Троян е задържан 21-годишен мъж от гр.Севлиево след като при извършена полицейска проверка на управляван от него лек автомобил, полицаите са открили и иззели полиетиленова чантичка със зелена, суха тревиста маса, с бруто тегло 20 грама.  При извършен полеви тест с „narco spray“ веществото е реагирало на „канабис“. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

Реклама