Катастрофи в Тетевен и Градежница. Един загинал при пожар в Троян

Реклама

На 17 януари около 15.40ч. в с.Градежница, 17-годишен, неправоспособен младеж от селото при управление на лек автомобил «Опел Корса» е загубил контрол върху управлението, напуснал е пътното платно и се е ударил в канавка и дърво. При инцидента са пострадали водачът и негов 17-годишен спътник, които са транспортирани за лечение в болницата в Ловеч. Установено от служителите на РУ Тетевен е,  че  превозното средство е с прекратена регистрация от октомври 2012г. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

На 18 януари около 03.50ч. в гр.Тетевен, 30-годишен, неправоспособен водач от с.Градежница при управление на лек автомобил «Форд»  е загубил контрол над управлението, напуснал е пътното платно и се е ударил в електрически стълб.  Мъжът е откаран за лечение в болнично заведение, взета му е кръв за анализ и му е съставен акт за нарушение на ЗДВП.

През почивните дни служители на РУ Тетевен съвместно с представители на ДГС-Ловеч са извършили проверка на  ловна група към ловна дружина гр.Тетевен. Проверени са 20 ловци, нарушения не са констатирани.                   

Реклама

Мъж е загинал при пожар в с.Черни Осъм. На 18 януари в 11.50ч. на телефон 112 е получен сигнал за пожар в къща разположена на труднодостъпно място в махала Стойновска, в с.Черни Осъм.   Незабавно към мястото на инцидента са изпратени служители на РС ПБЗН-Троян, които са успели да спасят 3 стопански постройки, но в резултат на пожара е изгорял и срутен втория етаж на къщата, а първия етаж е напълно опожарен. При разчистване на отломките е намерен човешки труп, като се предполага, че най-вероятно той е на 67-годишния обитател на имота, който е живеел сам и е бил трудно подвижен. Назначена е аутопсия, а причините за пожара се разследват от служители на РУ Троян.

Реклама