Няма положителен резултат за коронавирус у нас

Реклама

Няма положителен резултат за коронавирус у нас. Това съобщи началникът на ВМА Венцислав Мутафчийски тази сутрин на брифинг пред Военномедицинска академия.

„Вчера, при обработване на резулатите стана ясно, че във ВМА от 19 проби – 19 са отрицателни, а в Националната референтна лаборатория от 21 проби – 21 са отрицателни. В днешния ден ще бъде проведен междулабораторен контрол, при който 3 от отрицателните проби от ВМА ще бъдат дадени за допълнителен контрол и преповтаряне в Националната лаборатория и обратно”, каза още той.

Информация за епидемичната обстановка в област Ловеч по отношение надзора на коронавирус nCoV-2019

Шефът на ВМА заяви, че ежедневно се прави мониторинг за това какви са китовете, които се използват в света. „Работим с китове, които се използват в Европейския съюз. В качеството на китовете, в качеството на апаратурата и подготовката на кадрите ни, нямаме съмнение, но това ще бъде една регулярна мярка, която ще се прави през 2-3 дни За това се взе решение тази сутрин”, каза още той.

Реклама

По думите му този междулабораторен контрол е практика, която се прилага в целия свят. „Това е и европейска практика и затова и ние го правим“, посочи началникът на ВМА.

„В днешния ден продължават изследванията на всички проби, които ще постъпят от страната, както и от настанените през тази нощ”, каза още Мутафчийски.

Реклама