Информационен бюлетин ОД МВР-Ловеч

Реклама

37-годишен мъж от с.Златна Панега е задържан  след проведени оперативно издирвателни мероприятия от служители на РУ Ябланица и ОД МВР-Ловеч по подозрение, че в нощта на 01 срещу 02 март в селото след възникнал скандал е намушкал 33-годишен свой съселянин. Пострадалият е откаран за лечение в плевенска болница, в тежко състояние. 

На мястото на произшествието е извършен оглед, а в хода на работата  полицаите са задържали още двама жители на с.Златна Панега, чиято съпричастност към деянието е в процес на изясняване. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

Две малолетни момчета са установени от служители на РУ Троян като извършители на кражба от къща в с.Орешак, махала Баба Стана.

Реклама

На 01 март в РУ Троян е получен сигнал за счупени 6 стъкла на прозореци на къщата и  унищожена старинна керамична посуда. Установено е, че са отнети и старинни револвер и нож.  Организирани и проведени са незабавни издирвателни мероприятия от служители на РУ Троян, в резултат на които  са установени двете малолетнни момчета.

Децата са разпитани в присъствие на родител и педагог и са направили пълни самопризнания по случаите. Образувани са две досъдебни производства.

50-годишен мъж е задържан за срок от 24 часа в РУ Ловеч след като на 28 февруари около 18.00ч. е установен да управлява лек автомобил в ж.к. «Младост» след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух над 1,2 промила. На водачът е съставен акт за нарушение на ЗДВП и е образувано бързо производство.

30-годишен мъж е задържан за срок до 24 часа в РУ Троян след като на 01 март при управление на лек автомобил в града е спрян за полицейска проверка и е установено, че шофира под въздействието на наркотични вещества. При последвал личен обиск на лицето, в джоб на дрехите му полицаите са открили пликче, сгънато по спечефичен начин, с общо тегло 1.11 грама и съдържащо бяло кристалообразно вещество. При направен полеви тест веществото е реагирало на метамфетамин. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

РУ Ловеч е образувано досъдебно производство след получен сигнал за отнет многожилен меден проводник от землището на с.Лешница, с обща дължина около 800 м. Работата по случая продължава.

Реклама