Информационен бюлетин на ОД МВР – Ловеч – 04.02.2019 год.

Реклама

На 03 февруари около 02.15ч. на пътя с.Бабинци – гр.Тетевен, автопатрул на РУ Тетевен е спрял за проверка лек автомобил «Фолксваген» управляван от 18-годишен младеж от с.Гложене. При тестване на водачът с техническо средство „Дрегер-дръг чек 3000“, устройството е отчело наличие на марихуана. Младежът е задържан за срок от 24 часа, а по случая е образувано бързо производство.

Троянски полицаи са задържали извършител на кражби от два имота в региона. 28-годишен мъж от Троян е привлечен в качеството на обвиняем и с постановление на Районна прокуратура-Троян е задържан за срок от 72 часа след като е установено, че на 03 януари е извършил кражба на парична сума /33.00 лева/ от дамска чанта отнета от къща в с.Белиш. Чантата е намерена от полицаите захвърлена в центъра на селото, като от нея са липсвали само парите, а извършителят е задържан малко по-късно на пътя с.Белиш-гр.Троян, като се е  придвижвал с велосипед. При проверка е установено , че  велосипедът е откраднат от частен дом в Троян.

В РУ Ловеч е задържан 40-годишен мъж от гр.Долни дъбник, който на 03 януари около 16.10ч. е установен да управлява лек автомобил по бул.«Велико Търново» след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 1,45 промила. По случая е образувано бързо производство.

Реклама

Реклама