Община Тетевен ще бъде домакин на форума „Да върнем родителите в училище“

Реклама

На 8 февруари, петък, Община Тетевен ще бъде домакин на форум на тема „Да върнем родителите в училище“, част от националната кампания на г-н Асим Адемов – член на Европейския парламент по покана на Областен управител и РУО – Ловеч.

Събитието ще се проведе от 14:30 ч. в залата на Общински съвет – Тетевен и ще бъде открито от Ваня Събчева. Участие ще вземат зам.-министърът на образованието Таня Михайлова и началникът на РУО – Ловеч Еленко Начев, кметът на Тетевен д-р Мадлена Бояджиева, директори, учители, родителски организации от общината.

Инициативата има за цел да засегне актуалния проблем с нарушената връзка между родители и учители и да предостави платформа за диалог между заинтересованите страни. На събитието ще бъдат представени резултати от национално проучване, проведено от Изследователския център „Тренд“ на тема „Степента на отчужденост на родителите към училищния живот на своите деца“, изготвено по инициатива на Адемов. 

Реклама

Преди форумът д-р Бояджиева ще покаже на госта си обновените с общински средства ОУ „Васил Априлов“ в с. Градежница, ЦДГ „Изгрев“ в с. Глогово и реновираната по ОПРР Националната професионална гимназия по горско стопанство и дървообработване „Сава Младенов“.

ПРОГРАМА

8 – 9 ФЕВРУАРИ 2019

8 ФЕВРУАРИ /ПЕТЪК/

10:00 ч. – посещение в ОУ ,,Васил Априлов“ – с. Градежница, среща с родители и учители

11:00 ч. – посещение в с. Глогово, посещение в детската градина, среща с учители

12:00 ч. – посещение в Тетевен в Националната гимназия

14:30 ч. – зала на Общинския съвет – инициатива ,,Да върнем родителите в училище“

17:30 ч. – 20:00 ч. – в залата на Общински съвет – Тетевен – среща с граждани

9 ФЕВРУАРИ /СЪБОТА/

Среща с граждани: Черни Вит, Голям извор и Галата

Реклама