Три случая за неспазване на задължителната карантина се наблюдават от РП –Тетевен

Реклама

Апелативна прокуратура – Велико Търново е взела на специален надзор седем досъдебни производства за неспазване на задължителната карантина и напускане на посоченото място за пребиванe. Досъдебните производства са във връзка с нарушаване на мерките издадени против разпространението или появяването на COVID- 19 на територията на страната.

Три от досъдебните производства се наблюдават от  РП –Тетевен. Касае се за два случая на лица, които самоволно са напуснали адресите си в гр.Тетевен и с.Рибарица, където пребивават и територията на Р България с товарен автомобил. Третото досъдебно производство е срещу лице, което при извършени проверки от органите на полицията не е открито на регистрирания адрес в гр. Тетевен.

Четири досъдебни производство наблюдава РП – Павликени. Случаите са свързани с четири лица, които не са установени на адресите в гр. Бяла черква при извършените проверки.

Реклама

Апелативна прокуратура – Велико Търново следи срочното приключване на образуваните досъдебни производства и обръща внимание на гражданите, че неспазване на карантинния период от 14 дни, предписан от РЗИ, може да доведе до наказание лишаване от свобода до 5 години и глоба от 10 000 до 50 000 лева.

Реклама